Azi la FITS: Întâlnire cu „Rusul“

Doamnelor, astăzi avem întâlnire cu rusul! Talentat, fermecător pe scenă și celebru după evoluția din „Totul despre sex“, Mikhail Baryshnikov vine astăzi pentru a doua oră la Sibiu, pentru a primi o stea pe Aleea Celebrităților din Parcul Cetății.

I se recunosc, astfel, meritele și contribuția adusă atât la dezvoltatea artei, cât și a destinului Sibiului, de care îl leagă o poveste interesantă.

Mikhail Baryshnikov este considerat unul dintre cei mai importanți dansatori ai secolului XX, uimind publicul cu aptitudinile sale fizice și tehnice și cu expresivitatea sa. Cunoscând faima ca dansator de balet clasic, Baryshnikov și-a urmat pasiunea pentru dans timp de peste 50 de ani, lucrând cu diverse discipline ale dansului. În continuare, atinge cele mai înalte niveluri de excelență artistică în multiple domenii – teatru, televiziune, film și fotografie. În prezent, realizează un turneu cu producția Brodsky/Baryshnikov, one-man show regizat de Alvis Hermanis.

În această seară, va avea o companie selectă și prețioasă. Alături îi vor sta Ioan Holender, Isabelle Huppert, Wajdi Mouawad, Hideki Noda și Peter Sellars, care la rândul lor vor primi câte o stea pe Aleea Celebrităților, rămânând astfel pentru totdeauna în inimile și memoria sibienilor.

De la ora 20.00, alege Teatrul Național „Radu Stanca“ pentru „Ravel – Bolero“, Cântecul Dansului“ și apoi Fabrica de Cultură, unde „Faust“ încheie o altă zi superbă de FITS.

Viorica MAIER

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*