BC CSU Sibiu 3×3 s-a calificat în Turneul Final al Cupei României!

BC CSU Sibiu s-a calificat în faza finală a Cupei României 3×3, în urma rezultatelor obținute, la finalul săptămânii trecute, la turneele disputate în Sala Sporturilor din Mediaș.

Astfel, sportivii sibieni au reușit să-și rezerve un loc în rândul celor mai bune 12 echipe de baschet 3×3 din țară, urmând să joace în perioada 13-14 aprilie pentru câștigarea trofeului.

Victor Bogdan

Echipa sibiană a început în forță competiția, reușind să își adjudece în primele doup turnee locurile 3, respectiv 2, rezolvand in mare parte, în urma acest rezultate, problema calificării. În cele patru turnee disputate consecutiv, în tot atâtea zile, CSU a câștigat de fiecare dată grupa în care a fost repartizată.

La acesta competiție, au jucat toți cei șase jucători și s-au încercat mai multe formule de joc. S-a facut remarcat Sebastian Costeiu, care a avut un aport ofensiv foarte bun, fiind desemnat Cel mai bun marcator al Turneului 2, însumând 43 de puncte marcate, cu un total de 13 aruncări din spatele semicercului. Toți au arătat poftă de joc și un nivel ridicat de energie și angajament, echipa clasându-se la toate turneele în top 3 la numărul de puncte marcate pe meci. Cei prezenți la debutul Cupei României 3×3 au remarcat echipa Sibiului pentru un joc în viteză, foarte spectaculos, multe faze primind aplauze din partea publicului prezent în sala din Mediaș.

Evoluția noastră și calificarea se datorează în principal grupului omogen, care joacă și se antrenează împreună de foarte multa vreme – mai ales tandemul Victor Bogdan și Sebastian Costeiu, care sunt colegi și la lotul național U23. Cei doi sunt completați foarte bine în defesivă de Dragoș Gheorghe, cu o prezență determinantă sub panou. Pentru BC CSU Sibiu au mai evoluat: Paul Bogdan,  Andrei Petică și Traian Petru.

„Urmează o perioadă de pregătire de aproximativ o lună, timp în care vom încerca să ne dezvoltăm jocul pentru turneul final, în vederea obținerii unui rezultat cât mai bun la ediția inaugurală a Cupei României 3×3”, au anunțat responsabilii echipei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*