Bogdan Trif: Soluțiile propuse de PSD pentru gestionarea situației de criză au fost votate în Parlament! PNL a votat din nou împotrivă!

În plină criză provocată de răspândirea virusului COVID-19, PSD vine cu soluții. O serie de măsuri vitale propuse de Partidul Social Democrat din România pentru gestionarea acestei situații și protejatea cetățenilor și a firmelor, în special a celor mici și mijlocii au fost votate în Parlament, în ciuda opoziției parlamentarilor PNL, transmite PSD într-un comunicat.

Printre soluții PSD menționează:

  • Suspendarea plății ratelor bancare pentru persoane fizice și firme, până la sfârșitul anului 2020, fără dobânzi și fără penalități
  • Amânarea plății utilităților pentru 3 luni (apă-canal, energie, gaze, salubritate, servicii telefonice și de internet, cablu TV, cu excepția serviciilor de voce și date mobile)
  • Amânarea, pentru 3 luni, a plății CAS-ului de către firmele afectate și a contribuției asiguratorii pentru muncă. Fără dobânzi și fără penalități. Posibilitatea de eșalonare pe 12 luni a restanțelor.
  • Indemnizația de șomaj, plătită de stat pentru toți angajații trimiși în șomaj tehnic, în cuantum de 75% din salariu, pe toată perioada stării de urgență. Angajatorul depune electronic cererea pentru acordarea indemnizațiilor. Firmele beneficiare nu pot face concedieri pe o perioadă de 12 luni de la intrarea în vigoare a legii.

Aceste propunerile legislative au trecut în Parlament, iar de azi se vor afla pe masa președintelui României, pentru promulgare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*