Unităţile de procesare şi comercializare a produselor alimentare din zonele turistice au fost în vizorul inspectorilor sanitar-veterinari în această vară. Autorităţile au verificat peste 250 de unităţi cu produse alimentare, precum şi chioşcuri şi tonete din pieţele agroalimentare ale judeţului, iar neregulile nu au întârziat să apară. Astfel, au fost descoperite unităţi unde spaţiile de depozitare şi prelucrare a materiei prime nu erau întreţinute corespunzător, produsele perisabile erau expuse pe perioada zilei când temperaturile erau foarte ridicate şi unele produse alimentare erau comercializate în locuri neautorizate, fără documente specifice şi ambalaj corespunzător. „Pentru abaterile constatate, inspectorii Direcţiei

Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu au aplicat, în cursul lunii august, 19 amenzi în valoare de 14.600 de lei, la o fabrică de carne, o fabrică de prelucrat amidon, un supermarket, cinci unităţi de alimentaţie publică şi 11 comercianţi particulari, iar 10 operatori economici au fost avertizaţi“, precizează Ioan Penţea, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Sibiu.

 

 

Sancţiuni pe bandă

 

Totodată, în urma controalelor , au fost confiscate şi 200 de kilograme de produse din carne, precum şi 144 de kilograme de brânzeturi, în valoare de peste 8.000 de lei, de la comercianţii particulari. Produsele respective erau comercializate fără documente de origine şi calitate, fiind expuse în soare şi praf. După efectuarea expertizei de laborator, o parte dintre ele, care erau corespunzătoare consumului uman, au fost dirijate către un azil de bătrâni. Inspectorii sanitar-veterinari vor continua controalele şi în perioada irmătoare, iar persoanele care sesizează nereguli sunt îndrumate să apeleze numărul de telefon 0269-22.33.14, pentru a sesiza personalul

Lasă un răspuns