Brânza și țuica, vedete de festival!

Festivalul Brânzei și al Ţuicii, ajuns la cea de-a XV-a ediție, va avea loc în zilele de 25 și 26 august, pe Valea Ștezii.

foto: exclusivnews.ro

Deschiderea oficială a festivalului şi vizitarea standurilor este programată sâmbătă, la ora 13.30, după care va urma spectacolul folcloric „Suita ca la Răşinari“, susținut de formaţia „Călușarii“ a Căminului Cultural din Răşinari și interpreta Ileana Florina Țincu. Pe scenă vor mai urca interpreți și ansambluri din Băbeni, Rîu Sadului, Zăvoi, Hodac, Novaci, Petrila, Șura Mică, Brăduleț, Pecica și Topoloveni, iar cap de afiș este Ionuț Fulea.

Duminică, 26 august, începând cu ora 13.30, va fi pregătit tradiționalul bulz al festivalului. În continuare, Fanfara din Turnișor va oferi un moment dedicat Centenarului Unirii. Programul artistic va fi completat de formații din Baia de Fier, Harghita, Șoimuș, Avrig, Polovragi, Vaideeni și Caransebeș, dar nu va lipsi nici suita de cântece din „Nunta ciobănească de la Rășinari“, iar „Căluşarii“ din comună vor juca în compania interpretelor Ileana Chirca și Anamaria Grebenea. Festivalul se va încheia la ora 21.00, cu un foc de artificii.

Demonstrații și ateliere

Sâmbătă, între orele 13.30 și 16.30, respectiv duminică, de la 14.30 la 17.30, copiii și tinerii sunt invitați să participe la demonstrații de preparare a produselor din lapte și ateliere tematice.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*