Campanie a studenţilor de la Medicină privind educaţia şi siguranţa rutieră

 

Federaţia Asociaţiilor Studenţilor la Medicină din România a demarat proiectul “Road Safety”, care se desfăşoară în oraşele Sibiu, Iaşi, Cluj, Timişoara, București şi Craiova în puncte-cheie de vizibilitate publică de pe teritoriul acestor municipii.“Road safety” este un proiect care a fost implementat de către Societatea Studenţilor Medicinişti Hipocrates Sibiu în anul 2008 la nivel local şi în anul 2011 la nivel naţional.

În cadrul proiectului, studenţii Facultăţilor de Medicină organizează simularea unor accidente rutiere, cu scopul de a sensibiliza populaţia generală cu privire la neregularităţile din trafic, atât din partea pietonilor, cât şi a conducătorilor auto, conduite ce duc de multe ori la accidente foarte grave. Prin acest demers, studenţii la Medicină încearcă să atragă atenţia şi asupra consumului de alcool la volan şi a vitezei excesive, comportamente ce pun în pericol viaţa tuturor participanţilor la trafic.

Acest proiect are ca parteneri: Direcţia Rutieră din cadrul Poliţiei Române, Serviciile Judeţene de Ambulanţă şi Primăriile Locale. În Sibiu, simularea de accident va avea loc în data de 22 mai 2013, miercuri, ora 15.00, pe Bulevardul Corneliu Coposu, cu participarea a unui număr de aproximativ 20-30 de studenţi medicinişti. Coordonatori locali sunt Veronica Calborean şi Elena Adina Diaconu.

 

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat