Capodopere în farfurie

Gulașul de oaie reinterpretat, pregătit la Sibiu de Alin Barabancea, a câștigat etapa regională a concursului European Young Chef Award 2019.

Ca și premiu, acest bucătar va avea șansa să se perfecționeze alături de Chef Ștefan Bercea pentru a reprezenta regiunea Sibiu cu cinste la finala European Young Chef Award, din Barcelona, care va avea loc în noiembrie.

Ceilalți trei bucătari care au avut ca misiune să amestece tradiționalul și inovația în rețete inedite sunt: Ștefan Zamfiroiu, care a pregătit tapșă ca la Alămor, Marius Greab, care a prezentat o variantă a ostropelului de pui de la bunica, și Marian Raducă, care a reinterpretat clasica varză cu cârnați. Fiecare dintre concurenți a spus povestea preparatului său în fața unui juriu alcătuit din profesioniști recunoscuți în domeniu: chef Sorin Bontea, chef Ștefan Bercea – președintele Asociației Naționale a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism – și maestrul bucătar Nicolae Drăghiciu.

Competiția este organizată la nivel european de către International Institute of Gastronomy, Culture, Arts and Tourism (IGCAT). Pe plan regional, aceasta a fost organizată de către membrii Platformei Regiunilor Gastronomice Europene, Sibiul fiind membru din 2014.

Evenimentul din Sibiu a fost organizat de Consorțiul care gestionează programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 format din Consiliul Județean Sibiu, Primăria Municipiului Sibiu, Primăria Municipiului Mediaș, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu și Asociația Județeană de Turism Sibiu, în parteneriat cu Asociația Națională a Bucătarilor și Cofetarilor din Turism.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*