Cârțișoara și Cârța găzduiesc Zilele Culturale ale Județului Sibiu

144-biserica-cisterciana-CartaZilele Culturale ale Județului Sibiu ajung în Țara Oltului, în două comune cu o zestre culturală și turistică de excepție: Cârțișoara și Cârța.

Sâmbătă, 3 octombrie, toții copiii din Cârțișoara sunt invitați la Căminul Cultural, de la ora 10, pentru a urmări scurte filme documentare pregătite de Studioul Astra Film, iar la ieșirea din cămin pot viziona o expoziție de fotografie despre județul Sibiu. La ora 11, copiii sunt așteptați la școală pentru a participa la o animație culturală organizată de Biblioteca Județeană Astra sau pot opta să asiste la alteliere meșteșugărești în care vor fi prezentate produse de artă tradițională realizate de elevii Școlii Populare de Arte și Meserii „Ilie Micu” Sibiu, în timp ce elevii cercului de țesut la război tradițional din Cârțișoara vor face demonstrații până la ora 13. Seara este dedicată muzicii clasice si corale, care va răsuna în abația cisterciană. Melomanii vor avea parte de un concert susținut de corul de cameră Cedonia Sibiu, dirijat de prof. Florin Soare, și de un concert oferit de ansamblul cameral Barocco al Filarmonicii de Stat Sibiu, alături de un invitat special – violoncelistul Cristian Florea.

Drumeție prin Bâlea

Pentru iubitorii muntelui, Asociația Județeană de Turism a pregătit o drumeție sub genericul „Sportiv în Munții Făgăraș” în golul alpin Bâlea, plecarea fiind la ora 8, din parcarea Sălii Thalia. Cei care s-au înscris vor străbate un traseu de circa 7-8 ore pe ruta Bâlea Cascadă – Șaua Doamnei – Vf. Paltinu – Șaua Caprei – Bâlea Lac și retur la Sibiu, în jurul orei 19.

Ceva pentru fiecare

Duminică, 4 octombrie, de la ora 13, oaspeții se vor aduna la căminul cultural din Cârțișoara, unde vor fi întâmpinați de fanfara „Muzicienii Sibiului”, ale cărei acorduri muzicale vor fi urmate de un spectacol folcloric oferit de Ansamblul „Cindrelul – Junii Sibiului” și de soliștii Mariana Anghel, Alina Pinca, Viorica Telcean, Răzvan Năstăsescu, elevii Școlii Populare de Arte și Meserii „Ilie Micu” și de formația de dansuri populare „Bujorei de Bâlea” din Cârțișoara. Aceași expoziție de fotografie din ziua precedentă, „Județul Sibiu ilustrat în colecțiile Muzeului Astra”, va putea fi vizionată și duminică, în timp ce micuții prezenți cu părinții și bunicii la spectacolul folcloric vor avea parte de ateliere educaționale de confecționat jucării simple și tradiționale, organizate de Muzeul Astra la standul de informații turistice despre județul Sibiu.

Bunătăți tradiționale

Oferta culturală va fi însoțită și de o ofertă de produse tradiționale în cadrul unei expoziții cu vânzare organizate de Camera Agricolă Sibiu și de Primăria Cârțișoara, cu sprijinul Muzeului Astra.
Programul manifestărilor

Sâmbătă, 3 octombrie

Cârțișoara, căminul cultural
ora 10.00 – Caravana Astra Film
Hai să ne jucăm! Sif din Maroc
Hai să dansăm! Asmina din Grecia
Iubesc muzica! Emmanuel şi clavecinul
Iubesc muzica! Yutaro şi toba sa
Judeţul Sibiu. Poarta de sud a Transilvaniei
orele 10.00 – 13.00 Expoziție de fotografie: Județul Sibiu ilustrat în colecțiile Muzeului ASTRA

școala din Cârțișoara – Centru de Informare
ora 11.00 animație culturală, Forme din hârtie și Rime din poezie – organizează Biblioteca ASTRA
orele 11.00 – 13.00 ateliere meşteşugăreşti şi expoziție cu produse de artă tradiţională, realizate de elevi ai Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Ilie Micu” Sibiu
cerc de ţesut la război tradiţional – elevii din localitate

Cârţa, abaţia cisterciană
ora 18.00 concert Corul de Cameră Caedonia, Sibiu
Ora de muzică clasică – concert cu formaţiile camerale ale Filarmonicii Sibiu
Ansamblul cameral „Barocco” alături de Cristian Florea – violoncel, invitat special

„Sportiv în Munții Făgăraș – Drumeție în golul alpin Bâlea”
Sibiu – Cârțișoara – Bâlea Cascadă – Şaua Doamnei – Vf. Paltinu – Şaua Capra – Bâlea Lac – Sibiu.
Punct de plecare/sosire: parcarea Sălii Thalia, orele 08.00 – 19.00. Detalii şi înscrieri: sibiu-turism.ro, office@sibiu-turism.ro, 0269 218 121, organizează AJT Sibiu.

Duminică – 4 octombrie

Cârţişoara, căminul cultural
ora 13.00 fanfara „Muzicienii Sibiului”
spectacol folcloric – Ansamblul Folcloric Profesionist „Cindrelul – Junii Sibiului” şi soliştii:
Viorica Telcean
Răzvan Năstăsescu
Alina Pinca
Mariana Anghel
Elevii Şcolii Populare de Arte şi Meserii „Ilie Micu” Sibiu
Formaţia de dansuri populare Bujorei de Bâlea, din Cârţişoara

orele 13.00 – 17.00 expoziție de fotografie Județul Sibiu ilustrat în colecțiile Muzeului ASTRA – organizează Muzeul Astra
orele 13.00 – 17.00 stand Info turistice județul Sibiu
Ateliere educaţionale de confecţionat jucării simple şi tradiţionale – organizează Muzeul Astra

Caravana Zilelor Culturale Sibiu-Cârțișoara
Plecare din Sibiu, parcare Sala Thalia, ora 12.00. Plecare din Cârţişoara, ora 17.00. Detalii şi înscrieri: 0744 585 395

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*