“Casă nouă” pentru Secţia Clinică Neurochirurgie a SCJU Sibiu

Începând din această lună, Secţia Clinică Neurochirurgie a SCJU Sibiu va funcţiona în „casă nouă”, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu urmând să dea parţial în folosinţă în această săptămână un nivel complet nou, rezultat în urma procesului de etajare a corpului ATI al spitalului. Lucrarea face parte din proiectul “Etajare corp nou A.T.I, cuprinzând: Bloc Chirurgical + A.T.I., Secţii Chirurgicale, Urologie, Ortopedie, A.T.I” pentru care s-a obţinut autorizaţia de construire nr. 58 din 04.02.2014. Lucrările au început în data de 05.03.2014 şi au fost executate executat în proporţie de 97%.
Pe lângă spaţiile date în folosinţă, urmează ca, până în luna martie a anului curent, să fie finalizat şi restul lucrării costând într-un bloc chirurgical complet nou şi modern, la standarde europene. Valoarea întregii lucrări este de 5,96 milioane de lei iar valoarea alocată pe anul 2014 de către Consiliul Judeţean Sibiu a fost de 3.451.260 lei. Suprafaţa totală a nivelului este de aproximativ 1200 m2 din care 800 m2 secţia şi 400 m2 blocul operator.

salou neurochirurgie 2La nivelul nou dat în folosinţă vor funcţiona:

– 11 saloane totalizând 30 de paturi după cum urmează:
● o rezervă cu grup sanitar propriu
● un salon cu 2 paturi
● 5 saloane cu 3 paturi
● 3 saloane cu 4 paturi
– 3 grupuri sanitare;
– un grup sanitar pentru persoane cu handicap;
– cabinet medic şef + grup sanitar;
– cabinete medici;
– birou secretariat şi asistentă şefă;
– grup sanitar medici;
– grup sanitar asistenţi;
– sală tratament;
– cabinet asistente;
– sală pregătire materiale sanitare;
– depozit soluţii perfuzabile;
– depozit lenjerie.

„Prin specificul său Secţia Clinică Neurochirurgie este una dintre cele mai importante componente ale unui spital de urgenţă iar mutarea sa într-un spaţiu complet nou şi modern, la standardesalou neurochirurgiea occidentale, era un demers absolut necesar şi ne bucurăm că acesta a fost realizat cu succes într-un timp record. Prin ridicarea acestui nivel s-a realizat un salt calitativ semnificativ, atât pentru personalul medical dar mai ales pentru pacienţi, prin prisma condiţiilor superioare de cazare şi tratament. Urmează ca în scurt timp secţia să beneficieze de un bloc chirurgical de asemenea complet nou şi utilat, care va permite neurochirurgilor noştri să-şi desfăşoare activitatea în codiţii deosebite”, a declarat Dr. Vasile Spinean, managerul SCJU Sibiu.

”Secţia noastră este una cu o adresabilitate foarte ridicată, realizându-se circa 600 de operaţii neurochirurgicale anual, într-o singură sală, pacienţi care implicit sunt internaţi. De asemenea, abordăm peste 90% din patologia neurochirurgicală, însemnând tot ceea ce ţine de patologia de coloană şi tot ce ţine de patologia craniană, cu excepţia anevrismelor cerebrale şi tumori de bază de craniu. Ca vârstă, pacienţii noştri se încadrează pe un segment foarte larg, de la nou născut până la cei cu etate ridicată şi deservim atât judeţul Sibiu cât şi judeţe limitrofe cum sunt Vâlcea, Alba sau Braşov. Ţinând cont de aceste aspecte, mutarea secţiei într-un spaţiu nou şi modern era o necesitate şi apreciem eforturile întreprinse pentru realizarea unui astfel de proiect amplu, cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu Condiţiile de lucru şi cele hoteliere sunt la standarde internaţionale şi ne bucurăm că putem aborda în continuare, la un nivel superior în Sibiu, complexa patologie neurochirurgicală”, a declarat Dr. Vicenţiu Săceleanu, medic şef al Secţiei Clinice Neurochirurgie din cadrul SCJU Sibiu.

Date suplimentare:

În cadrul Secţiei Clinice Neurochirurgie îşi desfăşoară activitatea o echipă de profesionişti formată din:

– 3 medici primari având o vastă experienţă:

● Dr. Liviu Tănase, medic primar specialitatea neurochirurgie: peste 9.000 de operaţii;

● Dr. Vicenţiu Săceleanu, medic primar specialitatea neurochirurgie şi medic şef al secţiei: peste 6500 de operaţii;

● Dr. Liliana Boca, medic primar specialitatea neurochirurgie: peste 4000 de operaţii.

– 15 asistenţi medicali din care majoritatea cu experienţă dobândită în cadrul clinicilor de specialitate din Germania şi Elveţia;
– 1 registrator medical;
– 10 personal sanitar auxiliar.

Dr. Vasile Spinean Dr. Vicenţiu Săceleanu Decebal Todăriţă
Manager Medic Şef Secţia Clinică Neurochirurgie Purtător de cuvânt

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*