Ce avem voie să facem din 15 mai și unde putem merge fără declarație?

Klaus Iohannis a răspuns azi la întrebarea „la ce se renunță din 15 mai?”.

„Se renunță la obligația de a sta acasă și se renunță la obligația unei declarații atunci când ne deplasăm în interiorul localității. Deci, atenție, putem să ne deplasăm în interiorul localității în care locuim fără să avem nevoie de declarație, fără să avem nevoie de acordul cuiva. Totuși, în interesul nostru și al celor pe care dorim să îi protejăm, nu trebuie să exagerăm, trebuie să renunțăm la deplasările la care se poate renunța fără prea mari sacrificii”, a spus șeful statului.

Rămân interzise deplasările în afara localității, dar cu excepții, acestea urmând să fie enumerate în decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

E vorba de „excepții naturale”, cum a spus președintele, de exemplu mersul la serviciu, ieșirea din localități pentru muncile agricole, pentru sporturile individuale.

„Totuși, când ieșim din localitate este în continuare nevoie de o declarație, mai puțin în zonele metropolitane, unde, de exemplu, din comunele din jurul Bucureștiului foarte multă lume vine la serviciu în București și se întoarce. Pentru aceste deplasări, în interiorul zonei metropolitane, nu va nevoie de declarație. Dar dacă mergeți, de exemplu, din București într-un oraș din provincie, pentru a rezolva o problemă care se încadrează între excepții, aveți nevoie de o declarație scrisă”, a explicat Iohannis.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*