Centru nou

 

Iohannis şi reprezentantul Sinecon au marcat un nou început pentru centrul vechi

Iohannis şi reprezentantul Sinecon au marcat un nou început pentru centrul vechi

Primarul Klaus Iohannis, împreună cu directorul SC Sinecon SA, Marius Sitar, au semnat miercuri contractul de lucrări pentru reabilitarea străzii Turnului. În cadrul procedurii de achiziţie organizată de municipalitate au fost depuse cinci oferte, oferta depusă de Sinecon fiind desemnată câştigătoare la preţul de 3,09 milioane de lei, fără TVA. Termenul de execuţie a lucrărilor este de 18 luni, iar garanţia de 5 ani. Lucrările de reabilitare includ refacerea reţelei de distribuţie de apă potabilă pe o lungime de 360 de metri şi a canalizării pluviale pe o lungime de 461 de metri, pe tronsonul cuprins între râul Cibin şi scările care urcă în Piaţa Huet. În ceea ce priveşte lucrările de drum, se va reface structura rutieră şi îmbrăcămintea carosabilului, iar locurile de parcare vor fi şi acestea reconfigurate. Suprafaţa totală ce urmează a fi reabilitată este de 11.780 de metri pătraţi.

 

Aspect îmbunătăţit

 

Piaţeta Tg. Peştelui şi platforma Coroana vor deveni zone pietonale. Intersecţia străzii Turnului cu piaţeta Tg. Peştelui va include două zone verzi, cu bănci. Într-una dintre ele se va amplasa o cişmea, iar în cealaltă – un arbore decorativ. Suprafaţa platformei Coroana, vechiul târg de carne, va fi şi ea reamenajată. În zona centrală a suprafeţei dintre Turnului şi Tg. Vinului, pavată cu piatră naturală, se va amenaja o fântână cu un minigrup statuar, iar pe margini vor fi bănci.

 

Klaus IOHANNIS | primar Sibiu

 

„Zona este mult prea folosită pentru parcarea maşinilor. Pentru a păstra caracterul oraşului istoric este nevoie de o aerisire.”

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*