Circulația rutieră, închisă temporar pe Transfăgărășan și Transalpina

Circulația rutieră a fost închisă temporar pe Transfăgărășan (DN 7C), între Bâlea Lac și Bâlea Cascadă, pentru toate categoriile de autovehicule, ca urmare a vizibilității foarte reduse provocată de viscol și de ceață.

Bâlea Lac

CNAIR atenționează participanții la trafic de existența riscului de producere de avalanșe, pe sectorul menționat, ca urmare a depunerii consistente de zăpadă pe versanți.

Stratul de zăpadă măsoară 26 de centimetri la peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac, unde există risc moderat de producere de avalanşe, susţin meteorologii.

Salvamontiştii îi avertizează pe turişti că nu pot schia şi nici nu pot face drumeţii în zona Bâlea Lac, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, chiar dacă aici stratul de zăpadă este de peste 20 de centimetri. „Nu se poate schia la Bâlea Lac. Rugăm turiştii să aibă echipament specific perioadei cu zăpadă. Obligatoriu să ne sune. Momentan, condiţiile meteo sunt nefavorabile drumeţiilor în zona înaltă, la peste 1.800 de metri”, a precizat, pentru AGERPRES, şeful Salvamont Sibiu, Adrian David.

Totodată, este închis circulației din cauza condițiilor meteorologice și sectorul de drum Rânca – Obârșia Lotrului de pe Transalpina (DN 67C).

„Rugăm participanții la trafic să respecte semnalizările rutiere și restricțiile instituite temporar. De asemenea, recomandăm conducătorilor auto să aibă autovehiculele echipate pentru circulația in condiții de iarnă în cazul în care tranzitează zonele montane afectate de ninsori în această perioadă”, au precizat reprezentanții Companiei de Drumuri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*