Cisnădie și Cârțișoara, declarate stațiuni turistice

Guvernul a adoptat, ieri, hotărârea prin care a fost aprobată atestarea orașului Cisnădie și a comunei Cârțișoara ca staţiuni turistice de interes local.

Ministerul Turismului a promovat modificarea anexei 5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 și astfel cele două localități au fost adăugate pe lista stațiunilor ce vor avea de acum șansa să primească finanţări nerambursabile pentru promovarea destinațiilor turistice. Măsura vine după ce, la sfârșitul lunii august, și comuna sibiană Hoghilag a fost introdusă pe lista zonelor cu resurse turistice.

„Sunt un om care se ține de promisiuni și întotdeauna mi-a plăcut să-mi duc proiectele la bun sfârșit. Am spus acum câteva luni că Cisnădie și Cârțișoara vor ajunge pe lista stațiunilor turistice, iar acest lucru a devenit oficial după ce Executivul a adoptat în ședința de Guvern de astăzi Hotărârea prin care ministerul pe care îl conduc a promovat ca, pe lângă alte localități din țară, și Cisnădie și Cârțișoara să fie recunoscute ca stațiuni turistice. Este important acest aspect, întrucât autoritățile locale pot accesa cu mai multă ușurință fonduri prin care să dezvolte aceste localități din punct de vedere turistic și nu numai. Oportunitatea economică este esențială pentru orice comunitate, iar acest lucru le este acum la îndemână celor care conduc aceste comunități. Sunt ministru al Turismului și știu cât de importante sunt aceste atestări pentru primarii care vor să facă bani pentru oamenii care i-au ales, dar asta presupune ca aceștia să facă proiecte solide prin care să atragă fonduri pentru dezvoltarea localităților pe care le conduc”, a declarat Bogdan Trif (foto), ministrul Turismului.


Cosmin PAL

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat