Concert de Anul Nou la Filarmonica de Stat Sibiu

Primul eveniment muzical organizat de Filarmonica de Stat Sibiu în acest an este tradiționalul Concert de Anul Nou.

Evenimentul este programat în trei seri consecutive – 10, 11 și 12 ianuarie – și îi are invitați pe dirijorul Theo Wolters și soprana Diana Țugui. Peste 80% din biletele puse în vânzare au fost epuizate.

Diana Țugui

Programul concertului va cuprinde lucrări semnate de Antonín Dvořák, Piotr Ilici Ceaikovski, Giacomo Puccini, Johann Strauss, Paul Lincke, Charles Gounod și Leroy Anderson. Alături de orchestra simfonică a Filarmonicii de Stat Sibiu, condusă de dirijorul olandez Theo Wolters, va urca pe scenă soprana Diana Țugui.

Absolventă a Universității de Muzica ”George Enescu” din Bucureşti – Facultatea de interpretare – secţia canto, la clasa prof. Sanda Sandru, Diana Țugui și-a perfecţionat arta vocală participând la cursurile de masterclass cu profesorii: Viorica Cortez, Dalton Baldwin, Teresa Berganza, Jaume Aragall. Este laureată a unor importante concursuri internaţionale, din care amintim: Marele Premiu la Concursul Internaţional de Lied „Ionel Perlea” 2001, Premiul III la Concursul Internaţional de Canto „Jaume Aragall” 2008, Premiul  I la Concursul International de Canto „Vox Artis” 2012, Premiul I la Concursul Internaţional de Canto „Elena Teodorini” 2013. Activitatea sa artistică cuprinde un repertoriu vast cu roluri din opere şi operete  celebre precum: „Flautul Fermecat”, „Nunta lui Figaro”, „Turandot”, „Boema”, „Carmen”, „Rigoletto”, „Traviata”, „Bal Mascat”, „Elixirul Dragostei”, „Lucia di Lammermoor”, „Bărbierul din Sevilla”, „Liliacul”, „Văduva Veselă”, „Contesa Maritza” etc.

Biletele pentru Concertul de Anul Nou pot fi achiziţionate de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu (Sala Thalia, str. Cetăţii nr. 3-5), între orele 10,00-12,00 și 13,00-16,00. Prețul unui bilet este de 20, 30 sau 40 de lei. Se acordă o reducere de 50% pentru elevi, studenți și pensionari.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*