Concert Power Vibes, în deschiderea Stagiunii ICon Arts@Biblioteca ASTRA

Dinamism, exotism, inovaţie şi sonorităţi inedite, sunt cuvintele – cheie prin care Stagiunea ICon Arts@Biblioteca ASTRA îşi deschide sezonul pe anul 2020, prin concertul „Power Vibes“ susţinut de Alexandru Anastasiu şi ICon Arts Ensemble.


Evenimentul va avea loc luni, 3 februarie, de la ora 19.00, la sala festivă a Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu (str. George Bariţiu, nr. 5, et. 2), marcând începutul celui de-al treilea an de existenţă al stagiunii. Intrarea va fi liberă, prin rezervarea locurilor la adresa rezervari.ucimr@gmail.com.

Alexandru Anastasiu

Susţinut de unul dintre cei mai buni solişti instrumentişti din România – vibrafonistul, compozitorul şi profesorul Alexandru Anastasiu – concertul va aduce în prim plan două instrumente deosebit de spectaculoase: marimba şi vibrafonul. Alături de el vor concerta patru tineri valoroşi instrumentişti care s-au distins din rândurile generaţiei actuale: Sara Merişcă, Tudor Ciobanu, Patricia Niculae şi Cosmin Pavel Dumitriu.

Publicul este invitat să ia parte la un concert care celebrează momentul prezent prin programul marcat de prospeţime şi creativitate – fiindcă muzica pentru vibrafon şi marimbă se scrie chiar în zilele noastre, intrând treptat în repertoriul muzicii clasice şi de jazz.

Spectatorii vor avea prilejul să asculte lucrări compuse de J.S. Chapi, Chick Corea, Vadim Neselovsky, E. Sejourne, A. Anastasiu, dar şi lucrări prezentate în primă audiţie, alcătuind un program aparte al ritmurilor tonice, exotice, dar şi melancolice, provocând şi punând în valoare virtuozitatea artiştilor invitaţi.

Acest concert face parte din turneul naţional „Power Vibes“, care marchează 15 ani de carieră solistică pe care Alexandru Anastasiu i-a dedicat studiului vibrafonului, devenind un adevărat ambasador al acestui instrument în România şi în plan internaţional.

Pe lângă pasiunea pentru muzica de percuţie, cei cinci artişti mai au în comun prezenţa în cadrul Academiei şi Festivalului ICon Arts, unde au avut posibilitatea de a explora valenţele creative ale muzicii de percuţie, atât prin laboratorul de creaţie, cât şi prin concertele susţinute împreună aici.

Conceptul proiectului îi aparţine lui Alexandru Anastasiu şi la baza lui a stat dorinţa de a forma un ansamblu de percuţie de elită, compus din tineri muzicieni care posedă calităţi muzicale excepţionale. Este o şansă dată tinerelor talente de a se exprima, de aceea „Power Vibes“ este un proiect inedit, o întâlnire spectaculoasă a complexităţii şi versatilităţii muzicale cu pasiunea şi efervescenţa specifică tinerei generaţii.

Doctor în muzică al UNMB, compozitor, solist, solist intrumentist al Orchestrei Naţionale Radio, iniţiatorul şi co-organizatorul primului festival internaţional de vibrafon din lume, Alexandru Anastasiu şi-a dedicat ultimii 15 ani vibrafonului şi promovării acestuia in calitate de instrument – solist pe scenele Filarmonicilor din România şi nu numai. A înregistrat șase compact discuri având în prim plan vibrafonul, cel mai recent fiind „Anotimpurile“, alcătuit din compoziţii proprii interpretate alături de Orchestra Naţională Radio.

Experiență completă

Şi în deschiderea stagiunii pe anul 2020, Biblioteca ASTRA a curatoriat o expoziţie specială cu inspiraţia programului propus de artişti, prilej de a redescoperi documente valoroase aflate în patrimoniul bibliotecii.

Seara se va încheia printr-o invitaţie la degustare de vinuri spumante din portofoliul Jidvei.
Stagiunea ICon Arts@Biblioteca ASTRA este un proiect iniţiat în anul 2018 de UCIMR – Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană ASTRA Sibiu. Toate evenimentele şi proiectele desfăşurate în cadrul Bibliotecii Judeţene ASTRA Sibiu se derulează cu sprijinul Consiliului Judeţean Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*