Concurs educativ

La Sibiu a fost organizată, marți, 8 mai, faza județeană a concursului național „Educație Rutieră – Cupa DHS”, ediția a IX-a, concurs adresat elevilor din clasele V – VIII.

„Principalele obiective ale acestui eveniment au fost promovarea unui mod de viață sănătos, prevenirea accidentelor rutiere în rândul elevilor prin însușirea corectă a regulilor de circulație, verificarea gradului de pregătire a elevilor în parcurgerea poligonului tehnico-aplicativ și reprezentarea trialurilor de selecție pentru marea performanță în ciclism”, a precizat Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Peste 100 de elevi ai școlilor gimnaziale din județ s-au întrecut în cunoștințele despre circulația bicicliștilor pe drumurile publice, dar și în conducerea bicicletei pe traseul special organizat în Piața Mică.

„Polițiștii sibieni au avut grijă ca elevii să-și însușească regulile de circulație specifice bicicliștilor astfel încât, odată cu împlinirea vârstei de 14 ani, deplasarea lor pe drumurile publice să fie una sigură”, a mai explicat Welter.

Organizatorii concursului au fost Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educației Naționale, Federația Română Sportul pentru Toți, Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu, Palatul Copiilor Sibiu și C.S. Silver Fox Deva.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*