COVID-19, date actualizate pentru Sibiu: 131 persoane vindecate

În județul Sibiu, de la începutul epidemiei până acum s-au făcut 2.439 de teste. Sunt 368 de persoane confirmate pozitiv cu SARS CoV-2, dintre care 349 adulți și 19 copii.

1.231 de persoane au primit teste negative.

Au fost declarate vindecate și externate 131 de persoane, iar 20 au murit.

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” monitorizează 405 persoane izolate și 297 persoane în carantină.

132 de sibieni au sunat în ultimele 24 de ore la numerele puse la dispoziție de autorități, pentru a cere informații, în contextul COVID-19.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 44 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 116 de solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

Ieri, 79 de polițiști sibieni, 46 de polițiști locali și 12 efective MApN au desfășurat 70 de misiuni specifice în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. S-au dat 54 de sancțiuni în valoare de 73.000 de lei, din care 52 pentru nerespectarea restricțiilor.

19 persoane au fost conduse în centrele de carantină, iar 330 persoane au fost verificate, fiind identificate 52 persoane care nu au respectat interdicțiile.

Tot ieri, aproximativ 70 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu și al Grupării de Jandarmi Mobile Brașov au acționat independent, dar și în cooperare cu polițiști din cadrul IPJ Sibiu. Jandarmii au aplicat 4 sancțiuni în valoare de 8.400 lei.

Autoritățile reamintesc sibienilor că ne aflăm în stare de urgență, iar respectarea regulilor distanțării sociale  și măsurile de prevenire a acestei pandimii sunt primordiale.

Reamintim cele mai importante reguli:

  • Spălatul pe mâini;
  • Purtarea măștii în spațiul public;
  • Păstrarea distanței sociale.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*