Crucea Roșie strânge rechizite pentru copiii săraci din Mărginimea Sibiului

În această săptămână, sibienii cu dare de mână pot dona rechizite care vor ajunge la copiii din orașul Săliște și împrejurimi.

Bazar1Filiala Sibiu a Crucii Roșii a organizat, sâmbătă, un bazar caritabil, în cadrul căruia au fost strânși 1.100 de lei, care vor fi utilizați pentru a achiziționa rechizite școlare pentru copiii cu posibilități materiale reduse. În continuare, sibienii pot susține această acțiune, donând rechizite. Acestea pot fi aduse la sediul de pe str. A.D. Xenopol, nr. 1, până pe 11 septembrie, între orele 9 și 15, distribuția acestora urmând a se face cu ajutorul voluntarilor și cu sprijinul autorităților locale.

„De această dată am ales să ne orientăm spre zonele din afara municipiului Sibiu. În zonele rurale, abandonului școlar este mai ridicat, copiii fiind adesea implicați în muncile agricole. Pe de altă parte, în comunitățile mai mici se cunosc cazurile sociale mai bine, astfel încât sperăm ca rechizitele să ajunge la acei copii care au cel mai mare nevoie de ele. În multe cazuri, educația este singura șansă pentru un viitor mai bun. Invităm sibienii să fie alături de noi, în această acțiune”, transmite Lia Baltador, directorul Crucii Roșii din Sibiu.

Rata abandonului școlar în România se apropie de 19%, conform unui raport UNICEF din anul 2014.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*