CSU Sibiu termină sezonul regulat pe locul al doilea

Baschetbaliștii sibieni încheie sezonul regulat pe poziția secundă, după U-Banca Transilvania Cluj, echipă în fața căreia au pierdut, astăzi, în Sala Transilvania, scor 88-70.

BC CSU Sibiu va juca săptămâna viitoare, pe teren propriu, primele două meciuri din PlayOff-ul Ligii Naționale: miercuri, 2 mai, de la ora 19:45, și vineri, 4 mai, cu SCM U Craiova.

foto: csufans.ro

BC CSU Sibiu a cedat astăzi, pentru prima dată în acest sezon, pe teren propriu, în fața campioanei României, U-Banca Transilvania Cluj. Baschetbaliștii sibieni au început modest meciul și nu au reușit să țină pasul cu oaspeții. A fost 14-19, după primul sfert, iar în secvența secundă diferența urma să crească tot mai mult, făcând tot mai grea misiunea sibienilor. La pauza mare, echipele intrau la vestiare la scorul de 34-48. Clujul a continuat meciul bun și după pauză, crescându-și avantajul de pe tabelă, iar partida BC CSU Sibiu- U-Banca Transilvania Cluj se încheia la scorul de 70-88.

”Am primit astăzi o lecție de apărare de la Cluj. Au făcut un meci senzațional. Pot spune că a fost replica meciului nostru de la Cluj, atunci când am câștigat noi la diferență de 16 puncte. Acum au câștigat ei,la 18 puncte, total meritat și bravo lor pentru determinare, pentru tactica aleasă și pentru tot ce au făcut astăzi ca să poată să se impună. Noi nu am reușit să răspundem la nivelul lor de agresivitate și asta s-a văzut. Am ratat foarte mult, am dat multe pase greșite, media noastră de turnover-uri este mult sub ceea ce am făcut astăzi. Din păcate, nu am reușit să câștigăm meciul de astăzi sau măcar să ținem diferența care ne-ar fi permis să păstrăm locul întâi la finalul campionatului. Pe de altă parte, dacă cineva ne-ar fi întrebat la începutul campionatului dacă ne-ar conveni locul 2, nu cred că aș fi spus «nu, vrem locul 1». Este, într-adevăr, o dezamăgire profundă, pentru că aproape jumătate din campionat am reușit să fim pe primul loc, băieții sunt absolut dărâmați, dar consider că noi confirmăm performanța de anul trecut, este  o performanță obținerea locului al doilea, în fața unor echipe, să zicem, în ultimii ani, mai galonate, care au câștigat titluri, care au jucat finale, și sperăm că vom putea să ne impunem în continuare în fața lor. Trebuie să înțeleagă și băieții lucrul ăsta și să îi aducem înapoi pe linia de plutire, în așa fel încât să jucăm următoarele meciuri cu agresivitatea cu care le jucam, așa cum a făcut-o astăzi Clujul”, a spus Dan Fleșeriu, antrenorul BC CSU Sibiu.

Pentru BC CSU Sibiu au marcat: Jordan Williams 19p, Lawrence Kinnard 12 p, Tyler Laser 12p, Monyea Pratt 10p, Marcel Davis 6p, Radu Paliciuc 6p, Mirel Dragoste 3p, Chris Cooper 2p.

În PlayOff-ul  Ligii Naționale, BC CSU Sibiu va lupta pentru accederea în semifinale cu SCM U Craiova, ocupantă a locului al 7-lea la finalul sezonului regulat.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*