Cu cardul la piață!

Sibienii au ocazia, mâine, să fie martori ai primelor plăți cu cardul efectuate în Piața Cibin. 30 de tarabe vor fi dotate cu POS. Proiectul este dezvoltat de Mastercard, în colaborare cu Asociația Administratorilor de Piețe din România (AAPR) și Patria Bank, cu susținerea Primăriei Sibiu.

Inițiativa contribuie la alinierea comerțului la standardele europene Smart și la identificarea unui numitor comun între tendința în creștere a unui stil de viață sănătos, axat pe o alimentație bogată în fructe și legume, precum și pe fenomenul „eat local”, care presupune consumul de produse oferite de localnici. Totodată, optimizarea plăților realizată prin introducerea plății cu cardul poate determina creșterea vânzărilor de produse locale. Evenimentul de lansare a inițiativei pilot se va desfășura, în acestă dimineață, în Piața Cibin, într-un spațiu special amenajat. Primii cumpăratori cu cardul ar putea fi Teodor Birț, președintele AAPR și director general al societății Piețe Sibiu, primarul Astrid Fodor, Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard, și Codruț Nicolau, director general adjunct Patria Bank. Evenimentul se va încheia cu un program artistic susținut de Romulus Cipariu.

Program pilot

Programul pilot este programat până în luna octombrie, în Sibiu, numărul de tarabe dotate cu POS-uri urmând să crească simțitor pe parcursul verii. De asemenea, Asociația Administratorilor de Piețe din România își propune ca, până la finalul anului, inițiativa să fie extinsă și în alte orașe.

AAPR reunește aproximativ 260 de piețe, cu peste 12.000 de tarabe, din 34 de localități.

Haute cuisine cu ingrediente de la piață

Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 marchează parteneriatul cu Piețe Sibiu printr-un week-end gastronomic, direct în Piața Cibin. În perioada 14-15 iunie, restaurantele sibiene vor organiza sesiuni de gătit cu produse cumpărate pe loc din piață, oferind sibienilor și turiștilor posibilitatea de a vedea traseul pe care îl parcurg ingredientele de la producător în farfurie. Până ieri, și-au anunțat participarea șapte restaurante.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*