Cu Eminescu la protest

Cei câteva zeci de sibieni care au participat azi, timp de 15 minute, la un protest mut, în faţa sediului PSD, au purtat afişe pe care şi-au trecut dorinţele, într-un mod inedit, rescriind poezia lui Mihai Eminescu, „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie”.

Unul dintre protestatari a afişat mesajul „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie? Normalitate”, însoţit de două bilete de tren, dus-întors, pe ruta Sibiu-Bucureşti, în ziua de 20 ianuarie, pe care le-a numit „bilete către normalitate”, făcând referire la protestul din data respectivă, din Capitală, anunţat pe reţelele de socializare. Alt protestatar a scris: „Dulce Românie, nu mă fă să plec. Îmi iubesc ţara şi aici vreau să muncesc!”. De pe alte coli de hârtie, protestatarii au transmis că doresc ţării: „Să te însănătoşeşti. Dacă tu eşti bine, şi noi suntem”, „Fără corupţie”, „Îţi doresc să ai oamenii pe care îi meriţi şi care să te merite” sau: „Îmi doresc şi mie: Să scăpăm odată, deplin, de hoţie.”

Membrii comunităţii de pe Facebook „Vă vedem din Sibiu” au dorit astfel ca cel de al 20-lea protest al lor să rescrie „Ce-ţi doresc eu ţie, dulce Românie”, chiar în ziua comemorării poetului naţional Mihai Eminescu, în anul aniversării a 100 de ani de la Marea Unire, relatează Agerpres.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*