Cursuri gratuite de prim ajutor pentru 100 de sibieni

Cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire, Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu oferă cursuri gratuite de prim ajutor pentru 100 de sibieni.

La aceste cursuri pot participa persoane care au vârsta peste 18 ani, cu domiciliul stabil în județul Sibiu și care nu au mai beneficiat de o asfel de instruire. Cursanții  vor învăța atât manevre de bază (resuscitare cardio-pulmonară, manevra Heimlich și poziţia laterală de siguranţă), cât şi tratamentul urgențelor din viața de zi cu zi (fracturi, traumatisme, hipoglicemie, şoc anafilactic, epilepsie, spasmofilie etc.).

Cursurile vor avea o durată de 6 ore și vor fi oferite de formatorii din cadrul asociației „De la Noi pentru Noi – Ambulanța Sibiu”. Grupele vor fi formate din maxim 20 de persoane și vor fi organizate în perioada iunie-septembrie 2018.

„În ultimii trei ani, voluntarii asociației, printre care sunt și angajați în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu, au format mii de persoane din cadrul mai multor instituții – Prefectura Sibiu, Inspectoratul Județean de Poliție, Ocolul Silvic, primării, instituții de cult, școli, licee, precum și instituții private. Scopul acestor cursuri este acela de a îmbunătăți cultura medicală a populației, de a-i învăța pe cei care au curajul și își doresc să știe ce trebuie să facă și mai ales ce nu trebuie să facă până la sosirea ambulanței. Așteptările noastre? Scurtarea timpului de intervenție în cazul urgențelor astfel încât, împreună, să transformăm minutele în secunde și să putem salva cât mai multe vieți. Chiar dacă obiectul muncii noastre este reprezentat de omul bolnav, dezideratul nostru este «cât mai mulți oameni sănătoși»”, spune dr. Alina Tărnăuceanu, managerul Serviciului Județean de Ambulanță Sibiu.

Cei interesați să beneficieze de cursurile gratuite sunt invitați să sune la 0747.415.102. Toți participanții vor primi certificate de absolvire și cărți de prim ajutor oferite de către asociația „De la Noi pentru Noi – Ambulanța Sibiu”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*