Daruri pentru șapte biblioteci publice din județul Sibiu, de Ziua Culturii Naționale

Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu, prin compartimentul Metodic. Comunicare. Programe, marchează Ziua Culturii Naționale – 15 ianuarie printr-o acțiune specială de donație de carte.

Astfel, șapte biblioteci publice din localitățile Avrig, Tălmaciu, Săliște, Slimnic, Nocrich, Ațel și Șura Mică și-au completat colecțiile cu 388 de volume, în valoare de 8.000 de lei.

Volumele noi-nouțe, ediții 2015-2017, provin dintr-o donație pusă la dispoziție de EduCab România, în urma unui acord de colaborare cu biblioteca județeană sibiană.

Acțiunea se încadrează într-un program permanent de susținere și dezvoltare a rețelei de biblioteci publice în mediile rurale și urbane, atribuții de bază ale bibliotecii județene prin coordonarea metodică a bibliotecilor publice şi formarea profesională continuă a bibliotecarilor din judeţul Sibiu.

Campania este organizată de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu – Compartimentul Metodic. Comunicare. Programe, având ca partener de proiect Educab România și cu susținerea Consiliului Județean Sibiu. România EduCaB este o platformă naţională, inter-instituţională, inter-disciplinară lansată în 2015, cu scopul de a creşte capacitatea bibliotecilor publice de a răspunde nevoilor locale, catalizând resurse educaţionale pentru activarea unor mecanisme de dezvoltare durabile în comunităţi. „Prin România EduCaB ne propunem să sprijinim procesul de creştere a capacităţii bibliotecilor publice de a funcţiona ca centre de resurse pentru comunităţile locale, oferind platforma instituţională pentru ca diverse organizaţii şi grupuri informale să se implice prin implementarea unor proiecte pe domeniul lor de expertiză, lărgindu-şi astfel grupul-ţintă şi aria de acoperire”, spun reprezentanții platformei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*