De luni pornesc șantierele stradale

Odată cu încălzirea vremii, o parte dintre constructorii contractaţi de municipalitate au solicitat avizul Comisiei de Circulaţie pentru reluarea lucrărilor. Așa că, începând de luni, se vor relua și șantierele de pe străzile din oraș. Partea bună este că, poate așa, avem șanse să vedem cât mai repede într-un stadiu practicabil multe dintre străzile care acum sunt inundate de noroaie.

Săptămâna viitoare se reiau lucrările de modernizare a cartierului Vasile Aaron. Pe strada Negoveanu vor începe lucrările de reabilitare a reţelelor de apă, care privesc atât conducta de transport, cât şi cea de distribuţie. Strada va fi împărţită pe trei tronsoane, primul, cel situat între strada Semaforului şi prima alee de ieşire, urmând să se închidă de luni. Pe rând, toate cele trei tronsoane ale străzii vor intra în lucru.

Și lucrările la reţeaua de canalizare de pe strada Ecaterina Varga vor fi reluate tot acum, pe o ultimă porţiune a acestei străzi. Strada Lebedei urmează să intre în lucru, conform graficului constructorului, pentru reabilitarea reţelelor de canalizare și vor reluate şi lucrările pe strada Oţelarilor, în zona fostului depozit Petrom. Lucrările la reţelele de utilităţi vor fi reluate şi pe strada Octavian Goga, pentru finalizarea ultimului tronson de aproximativ 50 de metri, în vecinătatea străzii Alexandru Vlahuţă. Pe perioada lucrărilor, circulaţia rutieră în această zonă se va desfăşura pe o singură bandă.

 

 

Restricții și devieri de traffic

 

Şi lucrările pe cele două străzi din Oraşul de Jos aflate în lucru, Turnului şi Ocnei, vor reîncepe de luni. Pe strada Turnului, constructorul va începe lucrul la canalizarea pluvială, pe tronsonul deja închis traficului. Pe strada Ocnei se vor efectua racordurile gospodăriilor la noua canalizare pluvială. Lucrările pe Calea Poplăcii, unul dintre cele mai importante şi mai extinse şantiere din prezent, vor fi reluate de constructor din data de 4 martie, pe tronsonul dintre Piaţa Sadu şi strada Valea Aurie, cu aşternerea stratului de piatră spartă şi montarea noilor borduri. Tot pentru Calea Poplăcii se va lucra pe panta străzii Cristianului pentru racordul la reţeaua de canalizare pluvială. Pentru aceasta, începând de săptămâna viitoare, pe panta Cristianului, în dreptul străzii Drăguşanu, se va circula pe o singură bandă, dinspre strada Maramureşului spre strada Avrig. Pentru coborârea dinspre strada Avrig, va fi folosită strada Jina. Lucrările vor fi finalizate în aproximativ 30 de zile.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat