Demisia lui Dragnea. „Vă vedem” scrie, PNL semnează

Deputatul Raluca Turcan a semnat, în numele PNL Sibiu, scrisoarea societății civile prin care se solicită demisia președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

„Partidul Național Liberal-organizația județeană Sibiu s-a alăturat cererii de demisie adresată lui Liviu Dragnea de 120 de personalități, organizații și grupări civice din România, considerând ca orice minut în plus pe care un condamnat îl petrece în fruntea Camerei Deputaților este încă un pas făcut spre compromiterea Parlamentului ca instituție fundamentală a României.

Liberalii sibieni nu vor accepta din partea niciunui partid atacuri împotriva unor valori dobândite cu greu și asupra unor principii europene asumate, nu vor permite tentativele de creare a unui stat în slujba unui singur om și vor condamna prin toate mijloacele confiscarea și decredibilizarea instituțiilor. Moțiunile pe care PNL le-a inițiat în Parlament, susținerea pe care a acordat-o celor propuse de alte formațiuni politice, sesizările cu privire la neconstituționalitatea a numeroase dintre demersurile actualei puteri sunt dovezi ale determinării cu care acționăm. Este, însă, un moment cheie și de aceea considerăm că toți cei care mai cred într-o Românie decentă trebuie să spună răspicat că nu vor accepta să fie la picioarele unui om.

PNL Sibiu susține demersurile societății civile, le sprijină și le promovează! Suntem un partener al tuturor celor care înțeleg drumul european este incompatibil cu prezența lui Liviu Dragnea în a treia poziție în stat și – nu în cele din urmă – suntem un partener al sibienilor care-și susțin președintele în lupta împotriva corupției”, se arată într-un comunicat al PNL Sibiu.

Organizația civică „Vă Vedem din Sibiu” a strâns 120 de semnături ale unor personalități și lideri de organizații prin care aceștia cer demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Printre semnatari se numără Gabriel Liiceanu, Andrei Pleșu, Vladimir Tismăneanu, Mircea Cărtărescu, Sorin Ioniță, Mădălin Hodor și Dan Perjovschi, informează G4Media. Printre sibienii care au semnat deja scrisoarea deschisă se numără scriitorul Dragoş Varga, alpinistul Teodor Tulpan, viceprimarul Răzvan Pop, arhitectul Michael Engel, regizorul Bogdan Sărătean și activistul Doru Apostol.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*