Centrul Thailandez al Bibliotecii Universitare „Lucian Blaga” din Sibiu s-a îmbogățit cu o nouă donație de publicații din partea Ambasadei Regatului Thailanda în România.

Pe lângă cele 40 de publicații donate, prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe al Thailandei, Ambasada Regatului Thailanda în România a primit autorizarea de a  face și o donație în cuantumul a 5.000 de lei pentru Centrul Thailandez  al Universității.

O părticică din Thailanda la Sibiu

Vizita delegației Ambasadei Regatului Thailanda în România a cuprins o întâlnire oficială a Excelenței Sa dl. Komrit Varakamin cu prof.univ.dr.habil. Ioan Marian Ţiplic, prorector pentru Programe Academice al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, prezentarea publicațiilor donate și deplasarea la Biblioteca Universitară – Centrul Thailandez. Aici, echipa bibliotecii a prezentat fondul de publicații al centrului, care se poate regăsi în catalogul online în colecția nou creată, denumită „Biblioteca Thailandeză”. În cadrul Centrului Thailandez, situat la etajul al treilea al Bibliotecii Universitare, studenții, cadrele didactice sau membrii comunității sibiene pot găsi publicații în formă grafică deosebită, CD-uri, DVD-uri, obiecte de cult prin care pot cunoaște sau aprofunda cultura, istoria, obiceiurile și  tradițiile tărâmului thailandez.

Singurul din țară

Inaugurat acum 17 ani, Centrul Thailandez de la Sibiu este în continuare singurul de acest fel din țară. „Alături de celelalte Centre Culturale găzduite de Biblioteca Universitară (Britanic, American, German, Spaniol, Chinez, Francez, Italian), Centrul Cultural Thailandez reprezintă un atu pentru comunitatea sibiană multiculturală, un obiectiv turistic și o notă exotică adăugată orașului, care sărbătorește anul acesta zece ani de la acordarea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2007“, a apreciat Cristina Pârvu, responsabil Relații Publice în cadrul Biroului de Relații Internaționale și Marketing al Bibliotecii ULBS. Aflat la a treia sa vizită la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, ambasadorul Komrit Varakamin a ținut să-și exprime gratitudinea față de conducerea universității pentru ospitalitatea cu care este primit de fiecare dată aici. De asemenea, a apreciat că legăturile de colaborare s-au dezvoltat într-o direcție propice, de la înființarea Centrului Thailandez de la Sibiu în anul 2000, și își dorește o și mai mare implicare în susținerea relațiilor bilaterale și în dezvoltarea de conexiuni culturale și umane.

 

Cristina PÂRVU | responsabil PR

„Alături de celelalte Centre Culturale găzduite de Biblioteca Universitară (Britanic, American, German, Spaniol, Chinez, Francez, Italian), Centrul Cultural Thailandez reprezintă un atu pentru comunitatea sibiană multiculturală, un obiectiv turistic și o notă exotică adăugată orașului, care sărbătorește anul acesta zece ani de la acordarea titlului de Capitală Culturală Europeană în 2007.“

Spune-ți părerea!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*