DSVSA Sibiu: Ursul omorât avea 5-6 ani, 170 kg, și era sănătos, conform primelor analize

Ursul omorât miercuri în curtea unei fabrici din municipiul Sibiu, după mai multe ore în care s-a plimbat prin zone circulate din oraș, fără să atace vreun om, era un exemplar în vârstă de 5-6 ani, sănătos, după primele analize, a anunțat Dan Lazăr-Fărcaș, directorul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.„La examenul morfopatologic a fost identificat un exemplar un exemplar de urs brun carpatin în greutate de 176 de kilograme, lungime 160 cm, înălțimea la greabăn de 70 cm, cu vârsta aproximativă de 5-6 ani. Important de menționat este faptul că în urma unui examen de laborator rapid pentru depistarea rabiei, rezultatul a fost negativ, ceea ce însă nu exclude rabia, rezultatele finale putând fi disponibile după efectuarea bioprobei, respectiv în 28 de zile. Examenul de trichineloză a fost negativ”, a transmis Dan Lazăr-Fărcaș, printr-un comunicat de presă. Animalul a fost incinerat.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) va sesiza Inspectoratul General de Poliție Sibiu, în vederea demarării unei anchete care să stabilească în mod clar condițiile în care a fost ucis ursul apărut pe străzile din Sibiu. IPJ Sibiu a coordonat operațiunea în urma căreia ursul a fost împușcat, nu tranchilizat, a spus prefectul de Sibiu. Ministerul Mediului precizează că nu a fost solicitat pentru a acorda derogarea de împușcare.

Prefectul Cristian Roman a promis, ieri, într-o conferință de presă, că se va crea o procedură clară în județ, pentru situațiile în care mai apar animale sălbatice în oraș.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*