Duelul campionilor: Freinademetz vs. Fazekas

Două legende ale snowboardului se vor duela sâmbătă, pe pârtia Arena Platoș, într-un concurs de slalom paralel

Martin Freinademetz este de doua ori campion mondial iar Andy Fazekas a câștigat 12 titluri de campion național

 

Sâmbătă, 12 ianuarie, Arena Platoș va fi gazda unuia dintre cele mai spectaculoase concursuri de snowboard din România. Alpin-race-ul va aduce la start două dintre cele mai cunoscute nume din snowboard-ul mondial și național, Martin Freinademetz și Andy Fazekas.

Martin și-a început cariera în snowboard la vârsta de 16 ani. Pe schiuri de la 2 ani, Martin a trecut la snowboard după ce a văzut câteva filme spectaculoase cu rideri americani ce tocmai lansau acest sport. „Într-o săptămână coboram deja pante destul de abrupte”, povestește Martin. „Succesul meu în snowboard mi-a schimbat complet viața. Am reușit să obțin o siguranță materială ce mi-a permis să construiesc diverse proiecte, Red Bull Romaniacs sau, de ce nu, Arena Platoș”, mai spune Martin. Succesul a fost total. De 12 ori campion național al Austriei, de doua ori campion mondial, de cinci ori campion european și un titlu de Snowboarderul Alpin al anului.

Andy Fazekas a dat tonul snowboard-ului în județul Sibiu. A început în anul 1986 iar prima placă și-a construit-o cu mâinile sale. „Încă mai am acea placă. Mulți oameni au vrut să o cumpere dar țin la ea enorm. Poate o scot la o tură înainte de concurs…”, spune Andy. Și-a început cariera profesionistă în 1995 iar de atunci a dominat toate concursurile la care a participat. A câștigat de 12 ori campionatele naționale de snowboard, fiind campionul en-titre după victoria din ultimul campionat desfășurat la Azuga. În 2001 ocupa locul 22 la nivel mondial iar în 2003 a încheiat pe locul V campionatul mondial de bordercross. „Slalomul paralel e o probă mai tehnică, sunt puțini rideri care practică această disciplină”, explică Andy Fazekas.

Concursul va fi împărțit în două categorii, în funcție de tipul plăcii, hard și soft. Fiecare categorie va avea secțiuni pentru fete și băieți. Înscrierile în concurs pot fi făcute în avans, pe adresa de mail cristina.badiu@arenaplatos.ro sau în ziua concursului, în Apres-Ski, între orele 9 și 11. Concurenții vor coborî în perechi. În sesiunea de calificări, ce începe la ora 12, fiecare concurent va face câte două coborâri, timpii se vor cumula iar cel mai bun rezultat va avansa în semifinale. Finala va avea loc la ora 19, pe nocturnă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*