Elevii, ghizi în lumea animalelor

Muzeul de Istorie Naturală Sibiu va găzdui joi workshop-ul de debut al Proiectului educaţional ”Ghid în lumea animalelor”. Colaboratori pentru acest proiect sunt elevi-voluntari de la Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal” Sibiu.

elevi ghizi„Ghid în lumea animalelor” este titlul proiectului educaţional pe care Muzeul de Istorie Naturală, din cadrul Muzeului Naţional Brukenthal, Colegiul Naţional „Samuel von Brukenthal”  şi Centrul pentru formare continuă în limba germană Mediaş îl desfăşoară în 2014-2015. Proiectul are rolul de a fixa şi completa, prin educaţia în muzeu, informaţiile primite de elevi în cadrul procesului de învăţământ, iar în acest sens un nucleu de elevi ai Colegiului Naţional „Samuel von Brukenthal” au fost pregătiţi să fie ghizi de limba germană în expoziţia de bază a Muzeului de Istorie Naturală. Astfel, joi, 4 decembrie 2014, elevii vor asigura în premieră ghidaje în muzeu. Pentru acest eveniment, elevii îşi pregătesc şi o ţinută specială, astfel că începând cu orele 12.30 vor lua parte la un workshop în cadrul căruia vor desena Bufniţa- simbolul Muzeului de Istorie Naturală pe vestele pe care le vor îmbrăca în timpul ghidajelor. La finalul workshopului, elevii îşi vor prezenta creaţiile în cadrul unei parade ce se va desfăşura începând cu ora 13.30, pe scara interioră a Muzeului de Istorie Naturală, şi vor oferi ghidaje în limba germană şi demonstrativ în limba română pentru colegi, profesori, muzeografi, reprezentanţii mass-media şi vizitatorii muzeului.

Înscriere on-line

Cei 11 elevi-ghizi – Mihu Teodora, Petre Andreea, Inbuzan Ştefania, Prohaska Sarah, Sassu Eliza, Denghel Christian, Vonica Andreea, Opriş Anamaria, Rotescu Iulia, Antonie Alin, Bunea Andreea – provin din clasele VI-X. Ei au fost pregătiţi sub îndrumarea coordonatorilor proiectului în vara anului 2014, când au desfăşurat un ghidaj de probă. Prin acest proiect, elevii dezvoltă responsabilităţi personale şi civice, conştientizând necesitatea protecţiei animalelor şi a mediului lor de viaţă. Cunoaşterea principalelor grupe de animale de pe întreg globul şi prezentarea acestora de către elevi, printr-un ghidaj adaptat vârstei în limba germană, face informaţia accesibilă pentru grupurile-ţintă. Cei interesaţi să participe la ghidaje în limba germană de minim 10 persoane se pot programa la adresa brukenthalnaturale@gmail.com. Vizitarea se face pe baza biletului de intrare de 3,25 lei – elevi şi 13 lei – adulţi.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*