Elevii sibieni premiați pentru proiecte de mediu

Conducerea Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu i-a premiat, la sediul instituției, pe elevii câștigători ai fazei naționale a concursului anual de proiecte de mediu, desfășurat în perioada 17-20 iulie 2014 în localitatea Muncel, județul Iași. echipa bionicaPentru această performanță, APM Sibiu a invitat echipele de proiect la o festivitate organizată, marți, pentru recunoașterea rezultatelor remarcabile obținute pe plan național, ocazie cu care, cele două echipe sibiene situate pe locul I și II pe țară, au primit diplome de merit, cărți, broșuri și materiale multimedia cu conținut ecologic. „Am bucuria astăzi de a ne reuni aici, în cadru festiv, pentru a aprecia performanța unor elevi străluciţi, alături de călăuzitorii lor, angajați întro competiție care reunește originalitatea, creativitatea și efortul de protejare a resurselor naturii și de diminuare a efectelor activității antropice asupra mediului. Aceste premii sunt o recunoaştere a valorii elevilor sibieni, ai profesorilor lor, fiind măsura reală a meritului lor de excepţie “, a mărturisit Bogdan Trif, director executiv al APM Sibiu.

Cei mai buni din țară

Pe locul I s-a situat echipa de la Liceul Teoretic „Gustav Gundisch” Cisnădie, pentru proiectul „Modalități de utilizare a câmpului magnetic”, echipă formată din elevele Alexandra Claudia Olaru și Laura Muntean, coordonate de profesoarele Daniela Nicula și Vasilica Olaru. Proiectul lor evidențiază influența câmpului magnetic asupra creşterii şi dezvoltării ciupercilor şi asupra germinării plantelor de salvie şi panseluţă. Locul II a revenit echipei de la Colegiul Economic „George Barițiu” din Sibiu, pentru proiectul „Turnul bionic“. Echipa sibiană a fost formată din elevii Cristina Lotrean și Dragoş Vlad, coordonați de profesoarele: Carmen Stănese, Marcela Pârvu și Geta Negrea. Proiectul lor evidențiază construirea unei clădiri „eco-friendly“, autosustenabilă, eficientă energetic, care foloseşte apa din precipitaţii, epurează apa menajeră şi reciclează deşeurile.

Premiate și pe județ

Cele două proiecte câștigatoare ale fazei naționale au luat locul I la faza județeană a concursului jurizat de APM Sibiu și Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, organizat de Ziua Mondială a Mediului în 5 iunie anul trecut, la categoria claselor V-VIII și IX-XII. Cu această ocazie, agenția sibiană le-a oferit premianților biciclete, skateboard-uri și diplome.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*