Epidemia poate fi adusă sub control în maximum două luni, cu o condiție

Robert Redfield, directorul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, spune că „cele mai puternice arme pe care le avem” în lupta împotriva noului coronavirus sunt folosirea măștilor de protecție, spălarea mâinilor și păstrarea „cu inteligență” a distanțării fizice.

„Dacă noi toți am face astea cu rigurozitate, am putea cu adevărat să aducem epidemia sub control”, a declarat marți Redfield, citat de ABC News.

Cazurile de coronavirus au explodat în ultima perioadă și în Statele Unite, ca și în alte țări. Mai mult de 3,4 milioane de americani au fost diagnosticați cu COVID-19 și peste 136.000 dintre ei au murit, scrie Digi24.

Virusologul Robert Redfield crede că un element-cheie în controlarea pandemiei este folosirea măștilor.

„Chiar cred că dacă toți americanii ar începe să poarte măști de-acum și dacă ar face asta cu seriozitate, în următoarele șase-opt săptămâni am putea avea această epidemie sub control”, a declarat Redfield. Directorul CDC a subliniat că folosirea măștii „nu este o chestiune politică, ci este o chestiune de sănătate publică” și a cerut tuturor americanilor să dea dovadă de „responsabilitate”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*