Eroii neamului cinstiti la Sadu

 

La fel ca în fiecare an, de Sărbătoarea Înălţării Domnului, în comuna sibană Sadu, sunt  cinstiţi eroii neamului,  de către cetăţenii localităţii. Şi în acest an, după săvârşirea sfintei Liturghii, elevii şi profesorii Şcolii „Samuil Micu” din Sadu s-au întâlnit în faţa Primăriei, unde au fost întâmpinaţi de autorităţile locale, alături de care s-au îndreptat apoi, în alai de mare sărbătoare în centrul comunei, mai precis la Monumentul Eroilor, acolo unde au fost depuse coroane de flori.

 

La eveniment au participat şi preoţii comunei, care au săvârşit un parastas de pomenire a celor care s-au jertfit prentru integritatea teritorială a României şi pentru toţi eroii neamului românesc. La final, elevii şcolii au prezentat un program artistic de poezii şi cântece patriotice.

La manifestare, pe lângă cei 100 de elevi ai şcolii au mai participat şi 300 de sădeni, dar şi autorităţile locale, în frunte cu primarul comunei Valentin Ivan, care a ţinut să puncteze importanţa evenimentului, care face parte din calendarul evenimentelor culturale ale comunei Sadu pe anul 2013.

Suntem datori să aducem acest act de cinstire an de an datorită faptului că, în coroana regală a personalităţilor istorice ale naţiunii strălucesc trei stele ale personalităţilor din Sadu. E vorba de Samuil Micu Klein, Inocenţiu Micu Klein şi Ioan Piuariu Molnar. Nu trebuie să-i uităm nici pe eroii noştri din comună care s-au jertfit pe câmpurile de luptă pentru libertatea noastră”, a declarat primarul comunei Sadu.

 

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*