Eveniment dedicat copiilor la Piața Volantă Transilvania

De Ziua Recoltei, peste 300 de copii au participat la evenimentul educativ intitulat “Piața Copiilor”, potrivit Consiliului Județean.

Acțiunea s-a desfășurat la Insula de Promovare a Tradițiilor amenajată în piață și a atras în decurs de două ore peste 300 de copii, însoțiți de cadre didactice sau de părinți. Fiecare școală care ne-a vizitat și-a ales câte un producător din piață căruia să-i dedice un slogan sau un desen. “A fost modul copiilor de a transmite cât de important e să consumăm produse locale, sănătoase. Producătorii au fost încântați de vizitele celor mici și le-au oferit miere, fructe sau brânzeturi spre degustare. Pentru implicarea lor, copiii au primit în dar cartea “Sănătate ca la carte”, pusă la dispoziție de Step by Step, Dr. Florin Ioan Bălănică, Lidl și Asociația Română despre Mâncare. Cu scopul de a-i încuraja să practice sportul și un stil de viață sănătos, copiii au primit mingi de volei, baschet și fotbal, oferite de Oana Sîrb, Mikasa Romania”, spun reprezentanții Consiliului Județean.

Instituția a mai anunțat că intenționează să dezvolte în viitor Piața Copiilor – un sector din piața volantă, unde copiii să poată vinde din producția proprie, așa cum au făcut sâmbătă copiii de la Școala Gimnazială din Cârța.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat