Final de curs de limba română și început de semestru pentru studenții Erasmus ai ULBS

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a înmânat ieri 22 februarie, diplomele de absolvire a cursului intensiv de limba română celor 22 de studenți Erasmus. care au petrecut o lună de acomodare la Sibiu înainte de începerea semestrului de studii.

Studenții din Spania, Polonia, Cehia și Turcia au urmat pe durata unei luni un curs intensiv de limba română, pus la dispoziție de Serviciul de Relații Internaționale și Programe Comunitare al ULBS. Orele de curs au fost îmbinate însă și cu activități de relaxare și socializare- workshop-uri de dans și pictură, vizite ale principalelor obiective turistice din Sibiu și împrejurimi și un games’ night.

 

Din cei 22 de studenți care au urmat cursul de limba română, 19 vor rămâne la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în timp ce trei vor începe noul semestru la universități din capitală. Cu toții s-au declarat încântați de experiența trăită la Sibiu și sunt mândri de alegerea făcută.

“Cursul a fost ușor deoarece doamna profesoară a explicat totul foarte bine. Am înțeles gramatica limbii române și ne-am pus la punct vocabularul. Mi-a plăcut să descopăr cultura română“- Gamze Ozsahin, Turcia.

Una dintre cele mai apreciate activități a fost atelierul de folclor și dans tradițional românesc.

“Dintre toate activitățile, workshop-ul de dans tradițional mi-a plăcut cel mai mult. A fost bine organizat, cu multe informații despre folclorul și îmbrăcămintea românească.“- Martina Zduniak, Polonia.

 

 

 

Specialist Relații Publice,

Daliana Drăguțescu

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat