Focus Sibiu. Un an în imagini

Timp de două săptămâni, cele mai importante evenimente sociale, culturale sau sportive din anul precedent se vor regăsi în expoziția retrospectivă Focus Sibiu 2017. Vernisajul are loc mâine seară, în curtea interioară a Primăriei Sibiu.

Imagini surprinse la zeci de evenimente culturale, sportive și sociale compun cea de-a 11-a ediție a expoziției de fotografie de presă Focus Sibiu, expoziție ce face parte din Festivalul Internațional de Fotografie Focus Sibiu.

foto: Constantin Chiriac

Silvana Armat, Sebastian Marcovici, Dragoș Dumitru și Cristian Cojocariu spun în peste 100 de fotografii povestea Sibiului din anul 2017. Anul trecut a fost marcat puternic de vâlvătaia socială izbucnită în iarnă, când decizia Guvernului României de a promova deja celebra Ordonanță 13 a scos sute de mii de oameni în stradă. Sibiul a fost unul dintre cele mai active orașe din țară în aceste proteste. Piața Mare și marile bulevarde ale orașului au fost ocupate constant de mii de oameni care au dorit să își facă auzite vocea și dorințele. Creativitatea protestatarilor, îndârjirea lor, demnitatea cu care au defilat seară de seară, toate se vor regăsi într-o secțiune special dedicată acestor proteste, în cadrul expoziției retrospective.

foto: Silvana Armat

Expoziția Focus Sibiu va fi vernisată în data de 23 mai, de la ora 19.30, în Curtea Interioară a Primăriei municipiului Sibiu. „2017 a fost un an extrem de încărcat din punct de vedere al evenimentelor. A fost un an tumultuos, însă plin de rezultate pentru noi, cei care vedem Sibiul prin obiectivul aparatului de fotografiat”, spune Sebastian Marcovici, președintele Asociației Focus Sibiu.

Expoziția Focus Sibiu va putea fi vizitată în perioada 21 mai – 5 iunie, în fiecare zi lucrătoare, între orele 8 și 16, în curtea interioară a Primăriei Municipiului Sibiu. Fotografiile edițiilor anterioare pot fi văzute pe pagina www.Facebook.com/FocusSibiu.

  • Expoziția retrospectivă Focus Sibiu face parte din Festivalul Internațional de Fotografie Focus Sibiu.

  • Focus Sibiu este un eveniment organizat de Asociația Focus Sibiu, cofinanțat de Consiliul Local prin Primăria municipiului Sibiu.

  • Parteneri principali: Nikon România, Romgaz.

  • Expoziție printată de Plastic Pro.

 

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat