Fodor dă lecții de administrație la Cluj

Astrid Fodor urmează sfaturile primite în întâlnirile cu cetățenii în cartiere pentru elaborarea strategiei de dezvoltare a Sibiului, dar și cu ocazia Zilelor Vecinătății. Sibienii i-au propus, atunci, să preia lucrurile bune din alte municipii mari din țară, pe listă fiind menționate orașe precum Oradea, Timișoara, Piatra Neamț și Cluj-Napoca.

foto: Asociația Municipiilor din România

Centrul Cultural Clujean organizează duminică, 24 septembrie, la Cluj Arena, prima ediţie a Conferinţei de Bune Practici în Administraţia Locală, iar printre cei care au confirmat că vor lua parte se numără și primarul Sibiului, Astrid Fodor. Conferinţa are ca scop crearea unui spaţiu în care reprezentanţii administraţiilor locale să poată face schimb de informaţii şi soluţii. „Am invitat la Cluj reprezentanţi ai mai multor administraţii locale performante din România. Dorinţa noastră este să creăm un cadru în care administraţiile să-şi poată oferi unele altora inspiraţie, modele şi sprijin pentru replicarea, de la un oraş la altul, a poveştilor locale de succes în domeniile cultural şi creativ. Şi, de ce nu?, acesta ar putea fi începutul unor colaborări regionale în aceste domenii“, a declarat Ştefan Teişanu, directorul executiv al Centrului Cultural Clujean. La conferință vor mai fi reprezentate municipalitățile din Oradea, prin primarul Ilie Bolojan, Alba Iulia, prin city managerul Nicolaie Moldovan, şi Bucureşti, prin coordonatorul departamentului programe al ARCUB, Raluca Ganea. De asemenea, Marcel Heroiu şi Marius Cristea, reprezentanţi ai Băncii Mondiale, vor susţine în cadrul conferinţei o prezentare a studiului „Oraşe magnet 2017“, cu accent pe rolul culturii în dezvoltarea oraşelor. La conferinţă vor participa 150 de persoane din domeniile administrativ, academic, cultural şi creativ din România, precum şi reprezentanţi ai societăţii civile.

Impact regional

Ziua Bunelor Practici este o secţiune specială a conferinţei „Reţelei Oraşelor“, găzduită la Cluj în 22 şi 23 septembrie, cu participarea a 17 oraşe europene actuale sau foste candidate în competiţia Capitalelor Europene ale Culturii. „Reţeaua Oraşelor“, iniţiată în acest an, are misiunea de a încuraja şi sprijini oraşele din Europa interesate să pună cultura la baza dezvoltării locale. Din nefericire, puţine dintre oraşele româneşti aflate până anul trecut în competiţia Capitalelor Culturii fac demersuri de a implementa fie şi numai parţial programele cu care au candidat. De aceea, Centrul Cultural Clujean încearcă să sprijine crearea unui cadru special de lucru şi colaborare între aceste oraşe.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*