Giuseppe Sabbatini dirijeaza „Anotimpurile” de Vivaldi la Sibiu

Unul dintre cele mai aşteptate concerte din acest început de an este, cu siguranţă, cel programat joi 18 februarie, ora 19, la Sala Thalia. „Anotimpurile” de A. Vivaldi, „Fântânile Romei” şi „Pinii din Roma” de Ottorino Respighi sunt compoziţiile propuse în programul serii. _DSC1488anAlături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, pe scenă va mai urca violonista Teodora Hristova din Bulgaria. Toate biletele pentru acest concert au fost epuizate. Evenimentul este realizat cu sprijinul financiar al Consiliului Judeţean Sibiu.

Dirijor renumit

După o impresionantă carieră de artist liric (tenor), cu evoluţii pe marile scene de operă, de la Scala di Milano, la Metropolitan Opera, Giuseppe Sabbatini îşi relevă calităţi dirijorale remarcabile. A dirijat la pupitrul unor orchestre de notorietate mondială, fiind preocupat, de asemenea, de formarea tinerilor solişti, în calitate de pedagog şi membru/preşedinte în jurii de specialitate (între care se numără şi Concursul „Vox Artis” din cadrul Sibiu Opera Festival). „După doi ani în care am prezidat la Sibiu concursul de canto Vox Artis vin în premieră în calitate de dirijor. Mi-am dorit foarte mult să pot să lucrez cu orchestra de aici fiindcă sunt artişti foarte talentaţi. Sunt sigur că sibienii sunt mândri de artiştii lor şi aştept cu nerăbdare întânirea cu publicul meloman de aici” a declarat maestrul Giuseppe Sabbatini.

Violonistă de excepţie

Tânara şi talentata violonistă Teodora Hristova s-a remarcat de la cea mai fragedă vârstă prin virtuozitatea înnăscută: la 8 ani câştiga un important premiu naţional, ulterior fiind laureată a unor concursuri internaţionale de referinţă. A studiat în Bulgaria, dar şi în SUA, fiind îndrumată de mari pedagogi ai viorii (printre care profesorul Zachar Bron). În afara activităţii solistice, Teodora Hristova este Concert maestru al orchestrei Operei din Sofia.

Opere cunoscute

Programul propus pentru seara de joi, 18 februarie, este unul de provenienţă italiană (aidoma dirijorului) şi cuprinde binecunoscutele Concerte pentru vioară şi orchestră „Anotimpurile” de Vivaldi, cărora li se alătură două capodopere orchestrale pline de rafinament, mai puţin cunoscute publicului sibian: Poemele simfonice „Fântânile Romei” şi „Pinii din Roma” de Otorino Respighi.

Următorul concert propus publicului este programat joi 25 februarie 2016. Dirijorul Gabriel Bebeşelea şi violonistul Dargoş Mânza se vor alătura orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu. Programul concertului va cuprinde compoziţii semnate W. A. Mozart, J. Sibelius R. Şcedrin/G. Bizet.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*