Încă un meci decis în ultimele secunde

Eliminarea din FIBA Europe Cup a fost depășită de CSU Sibiu cu o victorie la limită, la Craiova, 72-70 (35-32), după un meci echilibrat.

foto: CSU Sibiu

CSU Sibiu n-a mai prins decât o victorie în turneul de la Craiova, al 9-a al Ligii Naționale de Baschet Masculin. A câștigat doar partida cu SCM U Craiova, scor 72-70 (18-21, 17-11, 20-20, 17-18), meciul cu Dinamo fiind amânat după apariția mai multor cazuri de îmbolnăviri cu Covid 19 în sânul grupării bucureștene.

Meci echilibrat, victorie pe final

Elevii lui Dan Fleșeriu au depășit cu bine perioada de dezamăgire de după eliminarea din optimile FIBA Europe Cup și au intrat pe teren determinați. S-au conectat la tensiunea jocului, având de înfruntat o echipă care le-a făcut probleme în tur, la Sibiu, scor 84-81, după un meci echilibrat. Fără Hardy, nevoit să meargă în SUA din motive personale, gruparea sibiană s-a lipit ca marca de scrisoare de adversar și a mers cap la cap pe tabelă aproape întreaga partidă, cu un mic avans în sfertul patru, care i-a permis să abordeze finalul cu încredere. Cu 13 secunde înainte de final, gazdele se apropiaseră însă la numai un punct, 71-70, însă am gestionat bine, din nou, și am încheiat cu victorie, 72-70.

„Încă ne căutăm locul“

La Craiova, CSU Sibiu a arătat creșterea nivelului de joc pe faza defensivă, reușind numeroase recuperări, însă în atac a suferit, cu relații de joc în formare și procentaje subțiri la aruncări. „Un meci foarte dificil pentru noi, știam că va fi dificil. Am reușit în repriza a doua să ne apărăm suficient de bine ca să putem să câștigăm. Evident nu suntem încă mulțumiți de nivelul de joc pe care îl facem, cel puțin nu cel din atac. În ultimul timp reușim să avem o apărare mai bună. Știm că apărarea ne-ar putea ajuta să ne atingem obiectivele în acest campionat și lucrăm acolo mai mult. Nu avem încă viteza necesară pentru a marca multe puncte, și nici luciditatea. Încă ne căutăm locul, căutăm să îi integrăm pe cei doi jucători noi cât mai bine, în așa fel încât să putem reuși să facem un play-off bun“, a declarat Dan Fleșeriu, la final.

În urma acestui rezultat, CSU Sibiu rămâne pe locul 2 în clasamentul LNBM, cu 15 victorii și 2 înfrângeri.

Marcatori

Pentru CSU Sibiu s-au remarcat Ratham-Mayes, cu 20 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, Addison – 17 pct, 6 recuperări, 4 pase decisive și Rolland Török – 10 puncte, 6 recuperări pentru CSU.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*