Încă un proiect în domeniul sănătății. Ambulatoriul Spitalului de Pediatrie din Sibiu va fi modernizat cu fonduri europene

Primăria Sibiu a primit vestea că proiectul depus pentru dotarea ambulatoriului clinic integrat al Spitalului de Pediatrie Sibiu a intrat în etapa de precontractare a finanțării din fondurile europene pe Axa 8 – Dezvoltarea infrastructurii sanitare și sociale.

Ca urmare a acestui anunț, primarul Astrid Fodor va supune proiectul aprobării Consiliului Local în ședința ordinară din data de 30 mai. Investiția este evaluată la o valoare de 10,3 milioane lei.

Scopul proiectului este acela de a facilita accesul cetățenilor la serviciile oferite în ambulatoriile de specialitate ale Spitalului de Pediatrie din domeniile chirurgie, ortopedie, dermatologie, ORL și oftalmologie, precum și înființarea unor ambulatorii pentru endocrinologie și alergologie. Printr-o mai bună dotare a acestor ambulatorii, se va îmbunăți capacitatea de diagnosticare și tratament a micilor pacienți din întreg județul Sibiu, dar și din județele limitrofe, care apelează la serviciile acestei unități medicale.

În luna martie a acestui an, Primăria a semnat contractul de finanțare din fonduri europene pentru modernizarea unității de primiri urgențe a Spitalului de Pediatrie, un proiect în valoare de 6,8 milioane lei care presupune printre altele modernizarea și extinderea spațiilor destinate urgențelor pediatrice, precum și dotarea cu aparatură performantă.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*