Înverzeşte judeţul

Începe sărbătoarea pădurii! Din 15 martie şi până în 15 aprilie, după o frumoasă tradiţie românească, Direcţia Silvică Sibiu sărbătoreşte alături de cei mai mici dintre sibieni „Luna plantării arborilor“.

Peste 200 de persoane vor planta aproximativ 1,5 milioane de puieţi de molid, gorun, stejar, salcâm, paltin de munte sau larice în toate zonele din judeţ. Direcţia Silvică apreciază că va fi plantată o suprafaţă totală de 211 hectare, din care 139 de hectare sunt păduri de stat. „Scopul acestei campanii este nu doar de plantare de puieţi pentru repopularea terenurilor, dar şi acela de popularizare în rândul elevilor. Aceştia vor vedea cum se plantează un copac, iar apoi, mai târziu, poate vor planta şi ei, din propria iniţiativă“, explică inginerul silvic Ghiorghe Soare, purtător de cuvânt al Direcţiei Silvice Sibiu.

 

 

Educaţie timpurie

 

Liceenii de la Grupul Şcolar „Ilie Măcelaru“ din Miercurea Sibiului vor da startul campaniei. În 18 martie, aceştia vor planta foioase pe un teren degradat din zona denumită Coşcani. Apoi, în data de 12 aprilie, elevii din Arpaşu de Jos vor veni în sprijinul Ocolului Silvic Arpaş, pentru plantarea de puieţi de foioase în zonă. „Bobocii“ de la „Regina Maria“ vor igieniza pădurea Dumbrava, pe 2 aprilie. Apoi, în data de 5 aprilie, elevii Colegiului Naţional „Octavian Goga“, împreună cu angajaţii Ocolului Silvic Sibiu, vor planta puieţi în zona Tocile. Cele mai ample acţiuni din cadrul acestui eveniment vor fi organizate în data de 2 aprilie, la pepiniera Tocile şi Clubul Elevilor Cisnădie. Este vorba despre programul educaţional „Să ştii mai multe – să fii mai bun“, la care participă elevii Liceului Teoretic „Gustav Gundisch“ din Cisnădie, şcoala gimnazială nr. 3 din Cisnădie şi şcoala gimnazială nr. 4 Sibiu. Pe 4 aprilie va avea loc concursul judeţean „Turism, natură, creaţie şi aventură“, la Clubul Elevilor din Cisnădie, unde vor participa şi elevii liceului din oraş. În această perioadă, copiii, pot vizita şi Muzeul Silviculturii din Sălişte, care a fost deschis anul trecut de către Ocolul Silvic VI Cibin – Sălişte.

 

Peste medie

 

La nivelul judeţului Sibiu procentul de împădurire depăşeşte 34 la sută, fiind superior atât procentului de împădurire naţional, cât şi mediei europene. Direcţia Silvică Sibiu administrează 114.293 hectare de pădure, din care 60.973  de hectare sunt proprietatea publică a statului, 50.094 hectare proprietate publică a persoanelor juridice – primării, biserici, composesorate, şcoli etc., 1.298 de hectare sunt fond forestier al persoanelor fizice, iar 1.928 de hectare sunt păşuni împădurite. Restul suprafeţei este gosAdminisrarea acestui fond forestier se face de către 8 ocoale silvice. Diferenţa până la 187.500 de hectare este gospodărită de ocoale silvice private.

 

8

ocoale silvice funcţionează în judeţul Sibiu

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*