Investiție în sănătate -Peste 400.000 de lei au costat lucrările de la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean Sibiu

Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu a fost extinsă şi renovată, aici fiind primiţi anual peste 60.000 de pacienţi din judeţele Sibiu, Alba şi Braşov.

Recepţia lucrărilor a fost efectuată în data de 17 octombrie, cu aproximativ trei luni mai devreme decât era prevăzut iniţial în termenul de execuţie. Personalul medical şi pacienţii au de acum la dispoziţie un spaţiu extins, care oferă condiţii superioare de confort şi tratament.

intrare urgentePrimul pas

Valoarea investiţiei s-a ridicat la 420.000 de lei, fondurile fiind alocate de Consiliul Judeţean Sibiu (CJS), pentru care prioritatea numărul unu rămâne în continuare asigurarea unor condiţii de asistenţă medicală şi spitalicească la standarde din ce în ce mai înalte, ca parte a strategiei de dezvoltare economică şi socială. Lucrările au fost executate de S.C NV CONST S.R.L. şi au început în data de 22 ianuarie anul curent, după obţinerea autorizaţiei de construire. „Prin această investiţie a CJS, UPU a SCJU Sibiu poate oferi condiţii mai bune, în concordanţă cu normele europene. În plus, am arătat astfel că, dacă există voinţă şi susţinere, totul este posibil, iar proiectele pentru sănătate nu se opresc aici. Este un prim pas spre etapa următoare care va fi o nouă clădire UPU cu chirurgie şi terapie intensivă, care va rezolva fundamental problemele în SCJU Sibiu“, a promis Ioan Cindrea, preşedintele CJS.

Proiect necesar

Lucrările au constat în construirea a două corpuri noi pe lângă vechea clădire a UPU. În partea din faţă, construcţia cuprinde o sală de aşteptare pentru pacienţi şi aparţinători, două grupuri sanitare, o boxă pentru materiale sanitare şi o copertină de protecţie a pacienţilor aduşi cu salvarea. „Ne bucurăm că am reuşit finalizarea rapidă a acestui obiectiv de investiţii deosebit de important, în primul rând pentru comunitatea sibiană, pentru pacienţii din judeţul nostru, dar şi pentru cei din judeţe limitrofe, care sunt deserviţi în această unitate de urgenţe. Acest demers a fost unul necesar, deoarece spaţiul existent anterior nu mai corespundea cerinţelor actuale, în condiţiile creşterii numărului de pacienţi şi implicit a personalului medical. Sunt convins că extinderea UPU va avea efecte pozitive în primul rând la nivelul eficienţei medicale, dar şi din perspectiva gradului de confort al pacienţilor care aşteaptă acordarea serviciilor medicale“, a explicat dr. Vasile Spinean, managerul SCJU Sibiu.

Importanță regională

Pe lângă extindere, SCJU Sibiu a mai derulat şi alte lucrări, din resurse proprii, în vederea igienizării spaţiilor interioare din zona de triaj, constând în înlocuirea vechiului covor PVC cu unul nou, zugrăveli şi montarea de tapet nou pe pereţi. Valoarea acestora a fost de aproximativ 18.000 lei. De asemenea, s-a realizat şi refacerea covorului asfaltic pe calea de acces şi în parcarea UPU. „UPU şi ambulatoriul de specialitate reprezintă practic interfaţa spitalului în raport cu pacienţii, primul contact al acestora cu instituţia noastră. De anul trecut avem ambulatoriul complet modernizat şi renovat şi de acum o unitate de primiri urgenţe care a câştigat spaţiu, funcţionalitate prin modul în care este organizată şi un triaj mult mai eficient prin modul în care aparţinătorii vor fi separaţi de pacienţi“, a amintit, la rândul său, dr. Radu Chicea, directorul medical al SCJU Sibiu. UPU beneficiază de serviciile a 18 medici, 49 de asistente, opt infirmieri şi 14 brancardieri.
47.820
de pacienţi au fost tratați la UPU Sibiu în primele 9 luni
Ioan CINDREA| președinte CJS

„Această lucrare era o urgenţă, întrucât condiţiile nu erau dintre cele mai bune şi nu asigurau fluxurile necesare pentru primirea şi intervenţiile pentru cazurile de urgenţă. Este o realizare deosebit de importantă finalizarea acestor lucrări cu trei luni mai devreme, deoarece confortul pacienţilor este prioritar.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*