Invitație la Ziua Mondială de Monitorizare a Calității Apei

Elevii din Rășinari sunt invitați să constate diferențele dintre apa brută și cea potabilă în cadrul unei vizite organizate la cea mai noua Uzină de tratare a apei, Sibiu Sud.

sigla apa canal50 de elevi de la Școlile ”Octavian Goga” și ”Barcianu” din Rășinari sunt așteptați, alături de cadrele didactice, la ”Sibiu Sud” joi, 27 octombrie ac, între orele 10.30 – 12.00, pentru a observa procesele tehnologice de potabilizare a apei și de a face personal determinări ai câtorva parametrii calitativi: turbiditate, PH, temperatură.

Noua uzină de apă, aflată de drumul județean ce leagă Sibiul de Cisnădie (vizavi de Aerodromul ”Măgura”) alimentează orașul Cisnădie, comuna Rășinari și, parțial, municipiul Sibiu, și a fost reabilitată și extinsă cu sprijin european, deținând instalații moderne de tratare a apei, cu o  capacitate de 400 l/secundă.

Evenimentul se înscrie în cadrul Proiectului educațional ”Prietenii apei” derulat de ”Apă Canal” SA Sibiu cu sprijinul ”Wilo România” și va marca Ziua Mondială de Monitorizare a Calității Apei la care, în acest an, participă aproximativ 1,5 milioane de persoane din 142 de țări.

One Comment

  1. Dar cum se face ca in Cisnadioara, in sec xxI oamenii se alimentează cu apa cu cisternele? Nu exista apa curenta si nici canalizare? Nu au fost capabili edilii orasului sa rezolve aceasta problema?

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*