Iohannis îi cere lui Ponta să demisioneze

Candidatul ACL la prezidențiale, Klaus Iohannis, a cerut astăzi demisia premierului Victor Ponta, susținând că “nu este capabil să facă față acestui post”, și l-a chemat la negocieri pentru o dezbatere electorală.


iohannis2“Îi cer dl Ponta să demisioneze acum, în ceasul al 12-lea, fiindcă nu este capabil să facă față acestui post. Pe de altă parte, ar avea dacă ar demisiona toată libertatea să accepte o dezbatere pe o platformă publică neutră. Bănuiesc că multele sarcini de prim-ministru nu i-au permis până acum să vină să organizăm împreună o dezbatere. Îi solicit și astăzi de la acest pupitru să vină să negociem o apariție publică comună, pe o platformă neutră, dezbatere așteptată de toți românii”, a declarat Iohannis într-o conferință de presă după întrevederea cu președintele PPE, Joseph Daul.

Potrivit lui, fostul ministru de Externe Titus Corlățean a fost “demisionat” în contextul problemelor apărute la secțiile de votare în primul tur al alegerilor. “Am urmărit ieri și astăzi o dramoletă jucată de Ministerul de Externe. Ministrul Corlățean a fost demisionat iar dl Meleșcanu a fost nominalizat și introdus în schemă. Am aflat în această dimineață chiar de la noul ministru de Externe că, din păcate, nu se poate face nimic, lucru care confirmă că este o intenție a Guvernului de a nu face nimic pentru diaspora. Este un mare scandal, după părerea mea am avut de-a face cu sacrificarea unui pion. Elementul principal din acest scandal este prim-ministrul Victor Ponta, dl Ponta trebuia să demisioneze. Este regretabil că avem un Guvern care suprimă intenționat votul în diaspora”, a spus Iohannis.

AGERPRES

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat