Județul Sibiu, afectat de vremea rea. Situație de urgență la Săsăuș!

Peste 200 de pompieri militari cu 80 de mijloace tehnice au fost mobilizați, în ultimele 24 de ore, în misiuni destinate limitării și înlăturării efectelor generate de fenomenele hidro-meteorologice periculoase.

În urma ploilor căzute și a vântului puternic din cursul zilei de joi și din timpul nopții, au fost înregistrate efecte de vreme rea în 18 județe: Alba, Argeș, Călărași, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Galați, Harghita, Ialomița, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Sălaj și Teleorman, , informează un comunicat al IGSU, citat de Agerpres. Potrivit IGSU, pompierii din cadrul inspectoratelor pentru situații de urgență au acționat pentru evacuarea apei din 29 de locuințe, 16 beciuri și 55 de curți inundate, precum și pentru înlăturarea aluviunilor și deblocarea a trei drumuri.

La șase case din localitatea sibiană Săsăuș, accesul rutier se realizează îngreunat din cauza creșterii nivelului apei pârâului Valea Mare. ISU Sibiu, alături de reprezentanți ai Sistemului de Gospodărire a Apelor și Comitetul Local pentru Situații de Urgență, monitorizează permanent cursul de apă pentru a interveni în caz de nevoie. Persoanele din această zonă nu au semnalat probleme medicale.

 

În ceea ce privește alimentarea cu energie electrică, au fost semnalate defecțiuni în județele Argeș, Neamț, Olt, Sibiu și Teleorman. În teren se află echipe tehnice care lucrează pentru remedierea situației în cel mai scurt timp.

Inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce situații de urgență. ”Evoluția fenomenelor meteorologice periculoase este permanent monitorizată prin Centrul Operațional Național al IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea în județele afectate a forțelor și mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situații de urgență”, arată sursa citată.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*