L-au atacat degeaba! -Iohannis, despre copiii înfiaţi: „Am aflat cu certitudine de 100% că sunt bine mersi, oameni adulţi“

Klaus Iohannis poate dovedi cu documente că PSD a mințit atunci când a făcut un scandal pe tema adopțiilor internaționale în care candidatul ACL a fost implicat în anii ’90. Proporțiile campaniei mârșave duse împotriva lui Iohannis au ajuns de neînchipuit, de la intruziuni în viața sa privată, până la amenințări mai mult sau mai puțin voalate cu moartea.

Iohannis a declarat, duminică seară, într-o emisiune televizată, că a aflat „cu certitudine de 100%“ că acei copii înfiaţi în anii ’90, proces în care a fost implicat, „sunt bine mersi, sunt oameni adulţi, sunt la casele lor, unii dintre ei chiar cu copii lor“, fapt pe care îl va putea dovedi cu acte.

„O minciună ordinară!“

original_bw2Subiectul legat de faptul că Iohannis a fost implicat în procesul de înfiere a unor copii în anii ‘90 a fost folosit în cadrul campaniei PSD la alegerile prezidenţiale, făcând obiectul unor conferinţe de presă şi a unor declaraţii publice ale reprezentanţilor PSD. „A venit echipa domnului Ponta şi a minţit că eu aş fi traficat copii, că aş fi vândut copii, că acei copii pe care i-a înfiat o familie de canadieni la începutul anilor ’90 ar fi fost duşi acolo pentru organe şi alte prostii. Este aceasta o minciună ordinară. O să vă spun ceva în premieră, pe mine m-a interesat. M-am interesat de acei copii, cu toate că nu era în niciun fel treaba mea, ar fi fost eventual treaba instituţiilor statului. M-am interesat şi am aflat cu certitudine de 100% că acei copii sunt bine mersi, sunt oameni adulţi, sunt la casele lor, unii dintre ei chiar cu copiii lor, şi această afirmaţie a fost o mare minciună ordinară. Şi la momentul potrivit pot să dovedesc acest lucru pe care l-am spus cu acte“, a spus Iohannis, la B1 TV.

Îi dă în judecată?

El a fost întrebat dacă se referă la o acţiune în instanţă. „Acum vorbim despre campania electorală, nu ce va fi după campania electorală“, a replicat liderul PNL. Iohannis și Ponta au avut două dezbateri televizate în această săptămână, iar primarul Sibiului i-a reproșat premierului că a făcut „cea mai mizerabilă campanie care s-a văzut vreodată în România“, acuzându-l că l-a făcut vânzător de copii şi traficant de organe și că ar fi trimis o echipă TV care să-i filmeze părinţii la locuinţa lor. Scuzele s-au lăsat așteptate degeaba. „Eu? Niciodată nu v-am făcut…“, a spus Ponta. „Nu. Echipa dumneavoastră. E aici de faţă cine m-a făcut vânzător de copii şi traficant de organe“, a subliniat Iohannis.

Sfaturi – da, dar nu despre campanie

Părinții și sora lui Klaus Iohannis locuiesc, acum, în Würzburg. „Când am știut că voi candida la președinției, i-am sunat pur și simplu și le-am dat vestea. Nu a fost o surpriză nemaipomenită, fiindcă ei urmăresc știrile de aici, în special pe internet sau prin ziarele trimise de noi. Și vorbim la telefon cel puțin o dată pe săptămână, așa că au știut cam în ce direcție merg lucrurile. Sfaturi legate de alegeri nu îmi dau; în rest, ca orice om normal, dacă primesc un sfat bun, îl urmez“, mărturisește Iohannis, în autobiografia sa – „Pas cu pas“.

Performanță negativă

Aproape 90 de găini, dintre care două treimi erau moarte, au fost aruncate în curtea sediului central al PNL la începutul acestei săptămâni. Păsările aveau la gât bilețele cu mesaje anti-Iohannis. Prin purtătorul lor de cuvânt, Gabriela Firea, social-democrații au negat implicarea în acest eveniment. Liderul PNL, Klaus Iohannis, a comentat că „această campanie electorală a devenit abominabilă“, menţionând totodată că simbolul găinii sau cocoşului cu capul tăiat a fost folosit de nazişti în anii ’40 şi reprezintă o ameninţare directă cu moartea.
1,77
milioane de români au urmărit, miercuri seară, dezbaterea televizată dintre Iohannis și Ponta
Adeptul schimbării

Klaus Iohannis mărturisește că, în anii de imediat după Revoluție, nu avea niciun fel de ambiții politice. Nici când a lucrat la inspectorat, nici când a candidat pentru Primăria Sibiului. „Doar mai târziu am început să mă gândesc serios la politică. Însă de votat am votat de fiecare dată și îmi amintesc că, în mai 1990, am votat cu Rațiu și cu PNȚCD, în 1992 și 1996 cu Emil Constantinescu. Am votat inclusiv în 2000, în al doilea tur. Simțeam că-mi cade mâna, dar l-am votat pe Iliescu. În mod paradoxal, în perioada de guvernare CDR și a președinției d-lui Emil Constantinescu au fost cei mai buni ani pentru România, cu toate că guvernele de atunci s-au dovedit slabe. Dar s-au înregistrat schimbări și transformări extrem de benefice pentru țară. În învățământ, noi, profesorii și inspectorii care ne-am aflat în miezul schimbării, chiar am avut impresia că realizăm un lucru important. Și am lucrat cu foarte mult entuziasm. Mulți au avut această senzație, lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată de atunci: să simtă o categorie întreagă de oameni că se petrec lucruri cu adevărat semnificative și că participă la ceva. Am crezut în reforma aceea. A produs foarte multe schimbări. Cred că a fost foarte aproape de a impune o meritocrație în sistemul educațional din România. Însă a durat prea puțin. Din păcate, la putere a venit PSD, iar lucrurile au căzut repede înapoi“, își amintește Iohannis.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat