Lecții vii! „Școala Altfel” în Muzeul Astra. PROGRAM și FOTO

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului începe programul “Şcoala Altfel: să ştii mai multe să fii mai bun!” printr-un periplu expoziţional care surprinde ipostaze misterioase ale şcolii şi societăţii rurale din spaţiul transilvan. Luni, 6 aprilie 2015, de la ora 13, fotografia de arhivă, rechizitele şi documentele vechi de sute de ani devin mărturii reale desprinse din copilăria şi şcoala de odinioară în expoziţia “Şcoală şi societate în secolele XIX – XX”.  

Totul va fi pus în scenă într-un spaţiu pe măsură. Este vorba despre școala din Ticera, o şcoală de ţară adusă în muzeul în aer liber din zona încărcată de istorie a Munţilor Apuseni. În acest loc, copii, părinţi, dascăli şi vizitatori deopotrivă descoperă un veritabil univers multicultural. Se remarcă “priveliştea” deosebită, de unde nu lipsesc mobilierul din lemn, rechizitele vechi şi manualele după care se învăţa carte în vremuri grele, despre care se cunosc prea puţine.

“Prin astfel de evenimente, Muzeul ASTRA îşi propune să continue misiunea de a salva și de a conserva patrimoniului cultural material din spațiul tradiţional românesc. Şcoala Altfel este un bun prilej pentru elevii din judeţ şi nu numai să înţeleagă valorile culturale pe care noi, cei de la Muzeu, le propunem lumii întregi”, a precizat Cosmin Călinescu, purtătorul de cuvânt al CNM ASTRA Sibiu.Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*