Lucrări de Michael Lassel, expuse la Palatul Brukenthal

Muzeul Național Brukenthal invită publicul la o expoziție de excepție ce cuprinde 34 lucrări în trompe ľoeil ale artistului Michael Lassel, considerat unul dintre maeştrii acestei tehnici în creația secolului XX, alături de Jacques Poirier, Henri Cadiou și Pierre Gillou.

Expoziția este organizată de Muzeul Național Brukenthal și Asociația Sașilor Transilvăneni din Germania. Vernisajul va avea loc vineri, 4 august, orele 11.00, la Palatul Brukenthal, Cabinetul de Cartografie.

„Minuţiozitatea şi precizia desenului din tablourile prezentate sunt un statement vs. arta creată digital, descriind un arc în timp între arta contemporană și cea de acum 200 de ani, căutând asemănări şi deosebiri în percepţia lumii din perspectivă realistă, idealistă sau suprarealistă în, adesea înşelătoarele, limite senzoriale (trompe l’œil fiind o tehnică artistică utilizată în pictură în scopul creării iluziei de tridimensionalitate). Compozițiile exprimă erudiţie, o opulentă plăcere de a trăi şi interesul pentru cunoaşterea perisabilităţii a tot ceea ce este viu şi material”, descriu curatorii, dr. Alexandru Sonoc (MN Brukenthal), mag. Hans-Werner Schuster (Asociația Sașilor Transilvăneni din Germania).

Michael Lassel, artist sas originar din Logig / Ludwigsdorf (jud. Mureș) este stabilit la Fürth, în Germania. Înscrisă în agenda culturală Bicentenar Brukenthal 2017, expoziția este organizată cu prilejul celei de a 27-a întâlniri a sașilor în Transilvania.

Expoziția „Barock Kolloquium. Picturi de Michael Lassel” va putea fi vizitată până pe 27 septembrie.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*