Lucrări în grafic la Avrig

Lucrările pe șantierele deschise la această oră pe raza orașului Avrig și a satelor aparținătoare se desfășoară potrivit graficelor stabilite împreună cu constructorii, potrivit primarului Adrian David.

„Anul acesta, în ciuda constrângerilor economice, reușim să realizăm o parte dintre proiectele pe care le-am pregătit în anii trecuți. Unele dintre ele sunt aproape gata, în timp ce altele sunt la început sau abia intră în faza de proiectare. Cu răbdare și perseverență, mergem înainte!“, a spus David.

Situația la zi

În Țelinile Morii, pe străzile Oltului, Nouă și Griviței, lucrările s-au finalizat în proporție de 85%, contractele de lucrări cuprinzând modernizarea rețelelor de utilități, modernizarea carosabilului și amenajarea de zone verzi unde a fost posibil. Se lucrează în continuare la legătura dintre str. Oltului și str. Gării (str. Ceferiștilor, parțial), care a fost decopertată, s-au făcut lucrările la rețeaua pluvială și a fost nevoie de o perioadă de aproximativ trei săptămni, pentru stabilizarea naturală a terenului mlăștinos din această zonă. După reluarea lucrărilor, urmează să fie ridicate la cotă toate canalele, iar înainte să se toarne asfalt, vor fi montate borduri și se va amenaja accesul către proprietăți. Lucrările ar urma să fie finalizate până la sfârșitul lunii iulie.

Pe str. Gheorghe Lazăr, comisia de recepție a constatat necesitatea efectuării unor remedieri. SC Hidroconstrucția SA a refăcut stratul asfaltic cu denivelări, fără costuri suplimenare, pe porțiunea cuprinsă între Strada Oltului și DN 1. Deocamdată nu s-a semnat recepția, deoarece mai trebuie făcute mici reparații în jurul canalelor. Tot SC Hidroconstrucția SA a finalizat aleile, parcările și spațiile verzi, amenajate la blocurile ANL din Mârșa.

Pe străzile Prundu Mare și Eminescu, Geiger a realizat deja lucrările la rețeaua pluvială și de canalizare, în proportie de 90%, iar din urmă vin utilajele care decopertează și pregătesc terenul pentru ridicarea în cotă a canalelor și montarea bordurilor. Acest șantier ar urma să fie închis până la sfârșitul acestui an.

Pe str. Brukenthal, firma Strabag a frezat asfaltul, urmând ridicarea la cotă a canalelor și a geigerelor de pluvial și turnarea covorului asfaltic. Termenul de finalizare a lucrărilor este de 30 zile. De asemenea, pe str. Tudor Vladimirescu se fac plombări și mici reparații la carosabil.

La Bradu

La Bradu, firma de construcții Eurowagen a început lucrarea de modernizare a drumului de la Primăria Veche, care presupune lucrări de asfaltare, amenajare acces proprietăți și amenajare spatii verzi. Lucrările au fost temporar sistate pentru clarificarea unor erori de proiectare și execuție, privind scurgerea apelor pluviale, urmând să fie reluate în cel mai scurt timp. Termenul de finalizare este de cinci luni de la începerea lucrărilor.

Chiriașii ANL își primesc cheile

La sfârșitul acestei săptămâni, primarul Adrian David și viceprimarul Ciprian Stoișor vor preda garsonierele și apartamentele ANL din localitatea Mârșa, celor 44 de beneficiari care au primit repartiție.

„Fondurile utilizate pentru realizarea lucrărilor de construcție au fost asigurate de la bugetul de stat și au fost construite pe un teren pus la dispoziţia ANL de autoritatea locală, care asigură și utilităţile necesare. Criteriile de acces la locuinţele pentru tineri şi criteriile de ierarhizare în baza cărora s-a stabilit lista de priorități sunt prevăzute în lege. Îi felicit pe noii chiriași dar totodată vreau să mă asigur că aceștia au înțeles că traiul la comun, în blocurile ANL, presupune și responsabilități privind îngrijirea noilor locuințe, presupune respectarea unor reguli sau asumarea unor mici cheltuieli cu întreținerea spațiilor locative de care beneficiază”, a explicat David.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*