Lucrările pe strada Lupeni vor începe în primăvara anului 2016

Primăria Sibiu a predat, în data de 19 octombrie, amplasamentul străzilor Lupeni și Fundătura Lupeni către constructorul desemnat câștigător al contractului de lucrări, în urma unei proceduri electronice de achiziții. Constructorul, SC Comtram SA, a evaluat cu această ocazie întreg amplasamentul și, cu acordul Primăriei, a decis începerea lucrărilor în primăvara anului 2016.

Decizia este motivată de constructor prin faptul că strada are o lungime mare, de 1,2 km, și astfel lucrările de reabilitare a carosabilului și trotuarelor sunt ample ca suprafață. Din acest motiv, coroborat cu temperaturile scăzute care se anunță pentru luna noiembrie, constructorul a evaluat că anul acesta ar putea realiza doar săpătura generală pe întreaga stradă. Carosabilul ar rămâne astfel timp de cinci luni la stadiul de săpătură generală și în contextul precipitațiilor s-ar fi transformat într-o suprafață care nu ar permite circulația nici pentru vehicule, nici pentru pietoni. Pentru a evita această situație, Primăria Sibiu a fost de acord cu amânarea lucrărilor până în primăvara anului viitor.

Dată fiind starea din prezent a carosabilului, Primăria Sibiu a dispus constructorului să aștearnă pe stradă material de umplutură (piatră spartă și balast) pentru a aduce strada la un nivel carosabil în perioada sezonului rece.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat