Ludens Piano Trio concertează la Sibiu

Claude Debusy – Trio în Sol major, Gaspar Cassadó – Trio în Do major și Astor Piazzolla – Anotimpurile sunt compozițiile pe care Ludens Piano Trio le vor prezenta în fața publicului sibian, marți, 20 februarie, cu începere de la ora 19, la Sala Thalia.

Evenimentul este organizat de Filarmonica de Stat Sibiu cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Sibiu.

selectie Ludens

Ludens Piano Trio a fost fondat în anul 2015 de trei tineri muzicieni: Ella Bokor – violoncel, Rafael Butaru – vioară și Iulian Ochescu – pian, care abordează muzica cu un suflu proaspăt și pe care îi unește dorința de a atinge un înalt nivel de performanță și profesionalism. Dezvoltarea lor ca indivizi în arta interpretării definește calitatea trio-ului, mai mult, experiența lor în această formulă fiind confirmată în concertele camerale susținute în cadrul turneului național Ludens Piano Trio on Tour, Festivalului Internațional de Muzică de Cameră SoNoRo, Festivalului Internațional de Muzică de Cameră Plovdiv 2016 și a Festivalului Magna Curia 2016. Activitatea artistică a grupului cameral include apariții atât în stagiunile de concerte ale unor instituții de prestigiu precum Ateneul Român, Filarmonica Banatul din Timișoara, Universitatea Națională de Muzică din București, cât și în emisiunile Round Table București – EnjoyTV și Muzică 100% – Radio România Internațional.

Violoncelista Ella Bokor este membră a ansamblurilor camerale Duo Cello Jaya, Ludens Piano Trio, 4Cellos și Violoncellissimo. A studiat și colaborat cu muzicieni precum: Alexander Bouzlov, Diana Ketler, Adrian Mantu, Alissa Margulis, Cristian Naș, Marie Luise Neunecker și Răzvan Popovici. Este invitată în festivaluri precum: isaFestival, Festivalul SoNoRo, SoNoRo Conac, Festivalul Internațional George Enescu, International Chamber Music Festival Plovdiv, ICon Arts, Festivalul Simn și Meridian. În anul 2016 a lansat primul CD intitulat Tales of Duo Cello Jaya și a susținut Turneul Național Tales, The Three Cellists Irish Tour și Duo Cello Jaya Vietnam Tour.

Rafael Butaru este concertmaestru al Operei Naționale din București, al Orchestrei Române de Tineret și alOrchestrei Simfonice Naționale Române, fiind o prezență constantă pe scenele muzicale naționale și internaționale. În calitate de solist și ca invitat al Festivalului SoNoRo, a susținut concerte alături de muzicieni precum Gilles Apap, Daniel Rowland, Răzvan Popovici, Diana Ketler, David Cohen, Srdjan Vukasinovic și mulți alții. Este membru al ansamblului ArgEnTango și este invitat ca mentor în cadrul programului naţional Tinere Talente aflat sub patronajul Alteţei Sale Regale Principesa Margareta a României.

Pianistul Iulian Ochescu este câștigător a peste 20 de premii la concursuri naționale și internaționale, dintre care se disting:  Pro Piano-Romania International Competition, Vienna International Piano Competition – Panmusica Austria, San Sebastian City International Piano Competition, Suzana Szörenyi International Competition. Este invitat în festivaluri precum: Aurora Chamber Music Festival, isaFestival și SoNoRo. A concertat solist alături de Orchestra de Cameră Radio și Orchestra Filarmonicii Ion Dumitrescu, iar în anul 2016 a fost numit acompaniator oficial al concursului internațional George Enescu și a susținut cursuri în universitățile de muzică din Vietnam.

Biletele pentru acest concert se pot procura de la Casa de bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu, Sala Thalia, luni și marți, între orele 10,00-12 și 13,00-16,00 sau în seara concertului, la intrarea în sală. Preţul unui bilet este de 10 lei.

Participă la discuție!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WhatsApp chat